Blauw-Wit E1 – Oosterkwartier E1

Dit seizoen hebben we een nieuw D-team en een nieuw E-team. Vanwege hun leeftijd zijn de E’tjes van vorig seizoen de D1 geworden en zijn de vier jongens van het F-team van vorig seizoen de E1 geworden. Voor de nieuwe E1 extra spannend, want spelen bij de E’tjes betekent een hogere korf, een grotere bal én nieuwe spelregels. Hoe zou het de nieuwe E’tjes in hun eerste wedstrijd vergaan?

 

Voor de start van dit seizoen moesten de E’tjes naar Blauw-Wit in Amsterdam. Vooraf werd een lastige wedstrijd verwacht. Blauw-Wit neemt immers als Korfbal League-club korfballen heel serieus en de Amsterdamse E’tjes leken vorig seizoen al als E-team te hebben gespeeld. Bovendien moeten onze jongens het dit seizoen vooralsnog zonder wisselspeler doen en zouden zij ongetwijfeld moeten wennen aan de hogere korf en de nieuwe regels. In zekere zin zou dit voor hen een nieuw begin zijn en daarom werd als doelstelling voor deze wedstrijd afgesproken om in ieder geval één doelpunt te maken.

 

De naam van de tegenstanders verraadt al dat Oosterkwartier niet in de eigen clubkleuren mocht spelen en dus verscheen ons team in een zwart uittenue op het veld. Alexander en Armin droegen daarover nog een felgroen hesje. Weliswaar heeft ons team dispensatie om met alleen jongens te spelen, maar steeds moeten twee van hen met een hesje de rol van “meisje” aannemen. Zij mogen alleen meisjes verdedigen en de twee anderen mogen dat juist niet doen (nieuwe regels!).

 

Een moment van onoplettendheid leidde al na een paar tellen tot een 1-0 achterstand. Zou deze wedstrijd een harde les worden? De schrik werd nog groter toen Floris een vrouwelijke tegenspeler het schieten belette. Dat dit niet mag, is uiteraard nog geen automatisme, maar betekende wel dat Blauw-Wit een strafworp mocht nemen. Die werd echter gemist! Daarna herpakte Oosterkwartier zich. Floris had de eer om het eerste doelpunt van het nieuwe E-team te maken en scoorde zelfs nog een keer, zodat Oosterkwartier het eerste kwart met een 1-2 voorsprong afsloot!

 

In het vervolg van de wedstrijd speelden onze E’tjes ijzersterk. Ze verdedigden uitstekend en maakten daarbij goed gebruik van de nieuwe regel dat een verdedigde speler niet op de korf mag schieten. Daarnaast werden met goede passes en snelle omschakelingen mooie aanvallen uitgevoerd. Floris maakte de enige goal van het tweede kwart. Door een goal van Lex en nog een treffer van Floris vergrootte Oosterkwartier de voorsprong in het derde kwart naar 1-5. Bij de F’jes mag bij een achterstand van minstens drie goals een extra speler worden ingezet, maar gelukkig voor Oosterkwartier geldt die regel niet meer bij de E’tjes!

 

Het laatste kwart zou niettemin spannend kunnen worden, want bij gebrek aan wissels zou de vermoeidheid toe kunnen slaan. Onze jongens bleven echter scherp en vol zelfvertrouwen spelen. Een tegentreffer werd afgekeurd omdat de schutter verdedigd werd. Blauw-Wit scoorde daarna alsnog. Vervolgens zorgde Floris met een goal voor wat extra lucht, waarna Blauw-Wit van grote afstand een fraai doelpunt maakte. Dat zou de laatste goal blijken te zijn, zodat ons nieuwe E-team met een mooie overwinning heeft gedebuteerd: 3-6!

 

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 11.00, thuis tegen Swift E2.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.