Corona Update

Beste leden van Oosterkwartier,

 

Ongetwijfeld zaten velen van jullie afgelopen dinsdag aan de buis gekluisterd toen onze premier sprak over de versoepeling van de corona maatregelen voor sportverenigingen. De mededeling dat de jeugd vanaf 29 april weer zou kunnen trainen in de buitenlucht zal de nodige vreugdekreten door menig huiskamer hebben opgeleverd. Via deze update willen wij jullie informeren over wat deze versoepeling voor ons gaat betekenen.

 

Zoals jullie weten houden wij de richtlijnen en adviezen van het KNKV en het RIVM aan. Dat betekent dat vanaf 29 april de korfbaljeugd tot en met 18 jaar weer samen – onder begeleiding en strikte voorwaarden – zou kunnen trainen in de buitenlucht. Over de invulling van die strikte voorwaarden gaat het KNKV samen met NOC*NSF, de sportbonden en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in overleg om tot een sportprotocol te komen. 

 

Zodra dit protocol is goed gekeurd door het RIVM zullen wij onderling en met de gemeente gaan overleggen over hoe wij dit binnen Oosterkwartier kunnen gaan toepassen. Daarbij zullen we rekening moeten houden met zaken als:

 

  • De mogelijkheid voor de trainers om in deze tijd trainingen te kunnen geven.
  • De toegankelijkheid tot het veld voor ouders en andere volwassenen. Vooralsnog lijken die namelijk niet op het veld te mogen komen en hun kinderen enkel af te mogen zetten.
  • De dag(en) en tijstippen waarop er training kan worden gegeven. Gedacht kan worden aan aparte bloktijden i.p.v. een gezamenlijke training van alle jeugdteams.
  • De noodzakelijke hygiene maatregelen, zoals handen wassen, balgebruik en het schoonmaken van de gebruikte materialen.
  • Kantine en kleedkamers dienen gesloten te blijven, maar hoe zit het met de toiletten?
  • De beslissing van de gemeente om het veld open te stellen en zo ja, voor wie en onder welke voorwaarden. De gemeente heeft namelijk de eindbeslissing.

 

Wij moeten op dit moment dus nog even afwachten op de resultaten van het KNKV overleg en de beslissing van de gemeente. Daarna zullen we ook moeten overleggen met de trainers, coaches en ouders over hoe en onder welke voorwaarden we invulling kunnen gaan geven aan de trainingen. Complicerende factor daarbij is dat dit overleg enkel digitaal kan plaatsvinden. We hopen jullie hier na het weekend meer over te kunnen vertellen.

 

Voor een uitgebreide reactie van het KNKV zie: https://www.knkv.nl/nieuws/jeugd-mag-vanaf-29-april-weer-trainen-0

 

Hartelijke groet,

 

namens het bestuur, de TeZa, trainers en coaches van HKC Oosterkwartier

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.