DKV (IJ) 1 – Oosterkwartier 1

Oosterkwartier 1 maakt het zichzelf lastig tegen DKV (IJ) tijdens oliebollenwedstrijd

 

Vandaag was het zover; de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Een jaar dat door sommigen niet al te best gestart werd. Hoewel Tobias heel vrolijk op trainen aankwam om iedereen een blessurevrij jaar te wensen was het een halfuur daarna meteen al raak. Tja, ik vind dan dat je het ook wel een beetje op jezelf afroept hoor… Het was dan ook niet Toob zijn linkerenkel waar al een brace omheen zat maar de rechter. En wie was er natuurlijk weer bij betrokken? Juist em, Raoul Jongkind. 😊 Dat hield in dat Tobias vandaag niet zou starten, hij werd vervangen door Michiel die al voor de zoveelste keer zijn debuut maakte.

 

Op papier gezien zouden we vandaag prima tegen DKV (IJmuiden) moeten winnen maar we wisten allemaal dat we hen zeker niet moesten onderschatten, zeker gezien DKV vorig jaar nog in de derde klasse speelde. Zo was het ook DKV dat de score opende. Pas na ruim acht minuten spelen wisten wij de 1-1 op het scorebord te brengen door een afstandsschot van mijzelf. DKV nam daarna met 2-1 wederom de voorsprong, waarop Raoul antwoordde en de 2-2 maakte. Daarna volgde weer een doelpuntloze periode, gelukkig wist Michiel deze te doorbreken en zo kwamen we voor met 2-5. Aan beiden kanten was het tot nu toe nog geen beste wedstrijd en verliep alles zeer moeizaam. DKV kwam terug naar 4-5 maar gelukkig wisten Sandra en Kirsten vlak voor rust het gat te vergroten naar 4-7.

 

Joe was in de rust dan ook niet zeer te spreken over wat we de eerste helft hebben laten zien. Dit moest beter want op deze manier maakten we het onszelf veel te lastig. Kennelijk heeft Joe zijn praatje wel geholpen want na 10 minuten spelen in de tweede helft liepen we uit van 4-7 naar 4-13. Vanaf dat moment was de wedstrijd dan ook wel gespeeld en is DKV niet dichterbij gekomen dan 6 punten verschil, dit was bij de 10-16 met nog één minuut te spelen. In deze minuut wisten Raoul en ik nog te scoren en eindigde de wedstrijd met 10-18.

 

Als je enkel de eindstand in de KNKV app hebt gezien zal je hebben gedacht dat het een makkelijke overwinning is geweest maar ik denk dat wijzelf en het publiek dat niet zo hebben ervaren. Tot aan rust was er nog niks besloten, gelukkig zijn we die tien minuten daarna makkelijk tot scoren gekomen en is dat gat niet meer in gevaar gekomen. Een beste wedstrijd was het zeker niet maar goed, ook die moet je winnen en daarom heet het ook een oliebollenwedstrijd toch?

 

Volgende week zondag is het Spaarnehaldag, alle senioren spelen dan thuis. Om 13:15 uur is er een jeugdactiviteit en speelt het derde tegen ZKV 5 (Za) waarbij Djoeke afscheid neemt als speelster. Daarna is om 14:30 uur de wedstrijd van OKW 2 tegen Fortuna 8, gevolgd door de stadsderby: OKW 1 tegen Aurora 1. Het eerste zal dan oplopen met het team van de week. Natuurlijk eindigen we boven in de kantine met een hapje en een drankje bij Martin.

 

Tot volgende week!

Groetjes Nico

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.