F1 kampioen!

Onze F’jes moesten de laatste drie wedstrijden van dit veldseizoen binnen één week spelen. Een pittige uitdaging en ze waren nog in de race voor het kampioenschap, maar dan zou waarschijnlijk wel drie keer gewonnen moeten worden!

 

De week begon zaterdagochtend in Amsterdam, waar de F’jes met een overtuigende overwinning op Sporting West lieten zien uitstekend in vorm te zijn: 3-15 (9x Floris, 3x Lex, 2x Alexander, 1x Armin).

 

De volgende wedstrijd was op donderdagavond, een echte kraker, thuis tegen KVA. Eerder werd uit – zonder topscorer Floris en zonder wisselspeler – op spectaculaire wijze 13-13 gelijkgespeeld. Later won Oosterkwartier thuis met maar liefst 26-2 van KVA, maar wegens een misverstand over de leeftijdseisen bij het inzetten van een vervanger (nodig door twee verhinderde spelers), moest deze wedstrijd helaas overgespeeld worden. Dat gebeurde dus op donderdagavond en het werd een superspannend spektakel! KVA zou bij winst de kampioen zijn, maar daar staken onze F’jes een stokje voor: 12-10 (8x Floris, 2x Lex, 1x Alexander, 1x Armin).

 

En toen was het weer zaterdagochtend, de laatste wedstrijd, thuis tegen DKV Victoria. Uit was – bij afwezigheid van Alexander en bij gebrek aan wisselspelers – met 9-7 verloren. Nu was het team compleet en werd Alexander als aanvoerder de grote man met zeven goals. Zus Rani maakte haar eerste competitiedoelpunt en dankzij vijf goals van Floris, twee van Lex en één van Armin werd de eindstand 16-6. KVA had op hetzelfde moment ook gewonnen en dat betekent dat Oosterkwartier en KVA met evenveel punten bovenaan zijn geëindigd. Onze clubjuristen hebben de ingewikkelde KNKV-regels bestudeerd en gelezen dat in het wedstrijdkorfbal in zo’n geval het onderlinge resultaat bepalend is voor de rangorde, maar dat wel een beslissingswedstrijd om het kampioenschap gespeeld zou moeten worden. In het breedtekorfbal worden beide teams echter als kampioen aangemerkt, zodat we niet nog een vierde keer tegen KVA moeten spelen. De F’jes zijn dus kampioen! Een mooie bekroning van een spannend seizoen, waarin de vijf selectiespelers geweldig hebben samengewerkt!

 

Vol vertrouwen gaan we het zaalseizoen in!

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.