Het afgelopen jaar

Seizoen 22-23 zit erop. Alle wedstrijden zijn gespeeld, de jeugd is op jeugdreisje geweest en het afsluitende priktoernooi was weer een gezellig dag! Een klein stukje om terug te blikken.

 

Kangoeroes

Wekelijks werd er op een leuke en speelse manier gekorfbald. Vol enthousiasme verschenen de kinderen op de training die onder leiding stond van Maaike de Jong en Miranda Klerk. Tijdens deze trainingen worden de kleinste klaargestoomd om door te stromen naar de F. Dat is goed gelukt want volgend jaar hebben we een F-team bestaand uit oud-kangoeroetjes.

 

F1.

De F1 stond onder leiding van Rogier en zij hebben het afgelopen jaar erg goed gedaan! Buiten dat het een erg leuk en gezellig team is werden ze de eerste helft veld kampioen en zijn ze in de zaal in de top 3 geëindigd. Zij zullen volgende jaar doorstromen naar de E.

 

E1.

Zij speelded voor het tweede jaar als E-team. Dit jaar, onder leiding van Sander, Jeffrey en Peter schoten zij uit de startblokken en werden ze kampioen! In de zaal hadden ze een iets lastigere poule maar ook hier wonnen ze de nodige potjes waarmee ze een mooie plek in de middenmoot hebben bemachtigd. Volgend jaar zullen ze doorgaan als D1.

 

Het 4e.

Met Linda als coach en Marco als trainer, had Oosterkwartier 4 een wat lastig eerste helft veld en zaalseizoen. Ze wonnen hier en daar een wedstrijd in de zaal maar het was net niet genoeg om de rode lantaarn te ontwijken. Op het veld was het lang spannend wie er, na DTS, 2e zou worden in de poule maar helaas grepen verliep het einde anders en is een verdienstelijke 4e plek vastgesteld. Voor OKW 4 was het lang niet altijd vanzelfsprekend dat het team volledig was. Het wedstrijdsecretariaat draaide vaak overuren en mede dankzij de bereidwilligheid van andere spelers konden alle wedstrijden gespeeld worden.

 

Het 3e.

Door blessures en andere oorzaken was het team niet altijd compleet, maar met de hulp van OKW 4, de Algemene Reserves en de creativiteit van het wedstrijdsecretariaat konden uiteindelijk wel alle wedstrijden worden gespeeld. OKW 3 begon het seizoen wat stroef en eindigde als hekkensluiter. In de zaal speelde OKW 3 een aantal zeer goede wedstrijden en eindigde ze in de middenmoot. Op het veld heeft OKW 3 momenteel vijf wedstrijden gewonnen en is daarmee met nog één wedstrijd te gaan nu al ongeslagen kampioen. Met het ‘We are the champions’ knallend uit de speaker werd dit met de nodige allure gevierd. Van harte!

 

Het 2e.

Het tweede kwam het veldseizoen uit in de reserve 3e klasse. Voor dit jong-oud-combi team een best lastige opgave. Handhaving was dan ook het doel. Met een 5e plaats is dit behaald. In de zaal kwamen ze uit in de reserve 4e klasse. Gezien de klasse waarin ze spelen op het veld was een plek bovenin, promotie, het doel. Helaas was daar Dijkvogels die voor ieder team uit de poule een maatje te groot bleek. Een tweede plek was dan ook waar ze voor speelden maar door onnodig puntverlies hier en daar zijn ze uiteindelijk 3e geworden.

 

Het 1e.

Het 1e startte dit jaar onder Ton als kersverse hoofdtrainer. Het doel was helder, handhaven in de 2e klasse zaal en promoveren naar de 2e klasse van de veldcompetitie. Een vanzelfsprekendheid was dit allerminst.  Ze wisten het gehele zaalseizoen prima resultaten tegen de ploegen uit het zuiden te behalen hetgeen resulteerde in een zeer verdienstelijke plek in de middenmoot en handhaving in de 2e klasse. Op het veld streed de ploeg direct mee om het kampioenschap en met een zeer spannend einde zijn ze uiteindelijk kampioen geworden en daardoor gepromoveerd naar de 2e klasse.

 

Voor komend seizoen zal Ruben het stokje van Ton overnemen. Ruben heeft al een paar wedstrijden bekeken en wij heten hem natuurlijk van harte welkom op onze sportieve maar zeer gezellige vereniging.

 

Wij wensen nu iedereen een fijne vakantie, geniet er van, en tot in augustus!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.