KZ Danaiden – Oosterkwartier 2 KAMPIOENEN!!

De hele week had ik al een kriebel in mijn buik.

Na 25 juni 1988 en 15 mei 2011 was het vandaag 13 oktober 2019 en tijd voor onze finale. Het 1e deel veldseizoen nadert zijn einde en er zijn nog 2 teams in strijd voor het kampioenschap. Tegenstander van vandaag was na een enorm saai, lang, recht stuk 100 rijden. KZ Danaïden uit Leiden.

 

Wij waren op papier het team om kampioen te worden omdat wij nog een wedstrijd te goed hebben volgende week. Mochten we dus vandaag niet winnen (waar je vooraf niet van uit gaat) dan komt er nog een kans. Alleen houdt dat wel in dat KZ en Oosterkwartier samen kampioen worden in onze poule en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus waren we er op gebrand om de champagne vandaag al te laten vloeien.

 

De bespreking was ten einde, de opstellingen waren bekend gemaakt en de warming up kon beginnen. Even waande ik mij 8 jaar terug in mijn leven, toen ik met één van mijn beste vrienden een keer naar een hardcore-dance feest ben geweest. Door de diepe bass die over het veld klonk die en ook nog eens extra verhard werd door de weerkaatsing van het nabijgelegen flatgebouw vroeg ik de tegenstander een bal te leen. Deze waren wij in onze kampioenenkoorts namelijk vergeten.

 

Het eerste fluitsignaal klonk en we waren begonnen. Gelijk in de eerste minuten liet Jasper weten dat hij vandaag geen zaken wilde doen met  KZ. Binnen 4 minuten had hij er al 2 in liggen. Na de vakwissel pakte het uitverdedigen van Miranda en Kim goed uit waardoor ik de bal zo in Faab ze handen kon leggen voor een makkelijke doorloopbal. Een klassiek voorbeeld van een echt vak doelpunt!

Toen bij een stand van 1-3 KZ een stip miste moest het scherper en beter, ze waren nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Er volgde een tijdje geen doelpunten. Er werd na 7 minuten weer gescoord, wel viel hij aan de verkeerde kant. Toch de aansluitingstreffer. Het antwoord kwam snel van wederom Jasper en Michiel en we liepen weer uit naar 2 verschil. Met nog 3 minuten te spelen tot de rust wilde wij het gat nog vergroten. Jasper gaf daar gehoor aan en bekroonde de 2 laatste schoten die hij had tot 2 doelpunten: ruststand 3-7.

 

Na een stroef begin van de 2e helft stond Miranda op en trok het team er doorheen. Zij schoot 2x raak 3-9. Vrijwel daarna pakte KZ het cadeautje “Strafworp” uit en er viel een schot gedragen door de wind binnen 5-9. Even spookte de wedstrijd HBC uit door mijn hoofd, waar wij ook de wedstrijd in handen hadden maar het uiteindelijk toch weg gaven. Gelukkig bedacht Miranda zich geen moment en dacht wat zij kunnen kan ik ook. Anouk zorgde voor de perfecte afleidingsmanoeuvre waardoor Miranda zo op 4 meter vrij het balletje binnen kon leggen. Dit was voor KZ ook het laatste kruid wat ze hadden verschoten er kwam niks meer uit en wij konden de wedstrijd lekker uit ballen. Doelpunten volgde nog van Michiel, Maaike en Marco en het was wachten op het eindsignaal. Niet veel later klonk deze dan ook! Eindstand 6-13. Oosterkwartier 2 is 1e deel veld kampioen!!

 

We bedankte het massaal gekomen publiek ( het voelde soms een beetje als een thuiswedstrijd.. TOP!) En de eerste alcoholische versnapering kon genuttigd worden! Volgende week gaan we het echt even vieren als we een uitje hebben bij Jin Lai. Dit doen we natuurlijk als we onze sportieve plicht hebben gedaan door bij Sporting West ook 2 punten te pakken.

 

Dit eerste deel veld hebben we laten zien dat we een heel leuk team hebben, die voor elkaar gaat en staat. Nog een wedstrijd buiten en dan gaan we weer naar binnen. Ik denk dat we met deze instelling en mentaliteit zeker ook een gooi kunnen doen naar het zaalkampioenschap. Laten we er voor gaan!

 

Tot volgende week

 

Michiel

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.