OKW 1 start nieuwe seizoen met overwinning

Paal Centraal 1 – Oosterkwartier 1

 

Het is nu 8 september. Na een droogte van precies 6 maanden was het afgelopen weekeinde eindelijk weer zo ver. De competitie kon ondanks verscherpte regels van het RIVM,KNKV en de clubs zelf weer beginnen. De laatste wedstrijd was in de zaal tegen NKV Nuenen. De wedstrijd werd winnend afgesloten en we stonden in volle glorie boven aan de ranglijst. Toen kwam al de ellende; corona kwam dichterbij en in navolging van het voetbal hockey en basketbal kwam er ook een eind aan het korfbalseizoen. Na een spanning van een grove maand kwam de uitslag over het eind van de competitie naar buiten. Het zaalseizoen eindigde zoals de stand toen was, wat dus betekende dat OKW komend seizoen uit gaat komen in de 2e klasse wedstrijdsport!

 

Op het veld waren de kaarten toch even wat anders geschud en de competitie werd ongeldig verklaard. OKW 1 keek met een fors doelpuntensaldo neer op de rest van de teams. Na divers contact met de KNKV werd er dan ook besloten ons als team volgend jaar uit te laten komen in de 3e klasse op het veld. Ik kan tot in de verre geschiedenis boeken niet vinden wanneer het de laatste keer was dat Oosterkwartier de dubbel gepakt had. Genoeg over vorig seizoen en over tot het nieuwe seizoen!

 

In de voorbereiding van het seizoen 2020-2021 is er een hoop veranderd. Waar vroeger de teams op voorhand al gemaakt waren was het dit jaar net even wat anders. Luuk had zijn telefoonboek eens open geslagen en contact gelegd met zijn oude clubgenoten. Makkelijk gezegd, makkelijk gedaan. Begin van de voorbereiding waren er een hoop nieuwe gezichten in de selectie. Richard, Naomi en Jorrit hadden in de coronacrisis een transfer gemaakt en komen dit jaar spelen bij de gezelligste club van Haarlem. Luuk kwam met de leuke verhalen thuis en wist met zijn grote glimlach ook zijn eigen vrouw te overtuigen. Ook Rianne speelt komend jaar Bij Oosterkwartier! Na intensive trainingen, diverse oefenwedstrijden en veel gesprekken waren de teams gemaakt en kon de competitie op 5 september beginnen met een wedstrijd tegen D.S.K.V Paal centraal.

 

D.S.K.V Staat voor Delftse Studenten Korfbal Vereniging. Hoe voor de hand liggend is het dan ook dat je dan je thuiswedstrijden op de TU van Delft speelt. Omdat het een studentenvereniging is, is het altijd maar afwachten wat je tegen over je krijgt, helemaal de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een korte tussenstop in Nieuw Vennep bij de familie Zwaan om de wedstrijd te bespreken. Vervolgens gingen we op pad om de eerste punten op te halen in Delft.

 

Het eerste fluitsignaal klonk en we waren begonnen. Al snel stonden we op een 1-0 achterstand maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Ook in dit jaar weer ‘El Capitano’ Marit trok de stand met een droog schot weer gelijk. Na een overtreding op Luuk mocht Bo aantreden voor haar eerste vrije bal van de middag. Dat is natuurlijk appeltje-eitje voor haar en ze knalde hem er dan ook zonder probleem in; 2-1. We kwamen 2-3 achter en Bo maakte weer gelijk met een schot van een meter of 5.

 

Toen gebeurde er iets wat ik nog niet eerder had gezien in me leven, het was speciaal, magistraal maar vooral ongeloofwaardig als je de beelden niet gezien hebt. Nicoleta de Rijk krijgt de bal in het vak van de aanval, zet een sprint in, schud haar tegenstander af en loopt een voorbeeld doorloopbal. We stonden weer voor en moesten nu wel zorgen dat de voorsprong uitgebouwd zou worden.

 

Gezien de regels op het complex van de TU mochten we geen publiek meenemen, dat betekende dus ook dat onze vaste filmer Marco er ook niet bij was en dat ik dus moest filmen. Gezien het beeldmateriaal wat we na de wedstrijd doorgestuurd kregen kwam ik wel tot de conclusie dat ik niet de aangewezen persoon ben om het op me te pakken als Marco er niet is. Hier en daar werd er wel eens een stukje aanval of verdediging gemist, er werd een stukje van de mooie winderige lucht gefilmd en ik was zelfs ook vergeten dat er nog een microfoon op de camera zat. Hierdoor was ik het spoor even bijster en kan alleen vertellen dat de wedstrijd van 5-4 vrij gemakkelijk omgedraaid werd naar 7-10. Dit was ook de ruststand na 35 minuten.

 

35 hoor ik je dan denken… Ja het klopt het is 30 minuten. Zelfs de scheidsrechter was hiervan niet op de hoogte. Toen Joe vroeg “Eeeh scheids, hoelang is het nog? We spelen nu al 34 minuten!”, kreeg hij een Haags antwoord: “Ja, dus.. We spelen toch 35 minuten!”. Toen vrijwel alle spelers op het veld + coaches het hem nogmaals duidelijk hadden gemaakt dat een veldwedstrijd maar 30 minuten duurt geloofde de man met de grote snor ons. Hij floot voor de rust en we konden aan de studentenlimonade.

 

2e helft begon gelijk met Luuk zijn trucje. Even kijken of de tegenstander er in trapte. Helaas deed hij dat niet maar het kon zeker op vermaak rekenen van de bank en fans. De vader van Luuk (Cees) bracht zijn weekeinde door op de camping in de buurt van Delft en was op de fiets stiekem het terrein opgekomen om ons aan te moedigen. Uiteindelijk kwam de aanval toch tot een doelpunt en liepen we na de rust gelijk weer een beetje uit. Bo prikte er nog even eentje bij en het gat was geslagen. Stand 7-13.

 

De studenten van Paal Centraal waren geknakt en verlangde naar de 3e helft. We drukte toch nog even door om het doelsaldo gelijk maar even hoog te leggen voor de rest van de clubs en scoorde 3x door Nico, Luuk en Raoul. Stand was ineens 9-17 met nog 5 minuten te spelen dus de punten zaten in de tas. Toch waren we de laatste 5 minuten nog iets wat slordig waardoor PC nog 2x kon scoren. Slot was voor Bo die met 8 doelpunten het team deze middag op sleeptouw nam.

 

De eerste punten waren binnen en de vorm was weer terug zoals die was. Mooi basisdebuut voor Naomi en Richard die beide een zeer goeie wedstrijd speelden. Officieel debuut voor Rianne en Jorrit in het blauw wit gestreept laat nog even op zich wachten Volgende week nieuwe kansen als Oosterkwartier Aurora op bezoek krijgt. Zondag 13 september om half 3 op het veld. Supporters zijn weer welkom en moeten eigenlijk ook allemaal komen. Zondag is namelijk ook gelijk de feestelijke opening van het nieuwe veld. Kleine reclame: geef je op bij Nico Britte of Marit en eet lekker mee!

 

Laten we er dan weer een winstgevende dag van maken.

 

Tot volgende week!

 

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.