OKW 2 niks in te brengen tegen geroutineerd Pernix

Het is zaterdag 26 september. We zitten halverwege het eerste deel van de veldcompetitie en Oosterkwartier 2 staat er niet zo voor als dat het er normaal bij staat rond deze tijd. We hebben 3 wedstrijden gehad, 2 gewonnen, 1 verloren en staan met 4 punten 4e op de ranglijst.  Vorige week konden we lastig afstand nemen van Blauw-Wit in Amsterdam maar er werd gelukkig wel gewonnen. Vandaag moesten we afreizen naar Leiden voor de wedstrijd tegen Pernix. We gingen op pad met 4 heren en 5 dames, dit omdat Jorrit nog steeds jammer genoeg geblesseerd is en het eerste van OKW 2.5 uur later op 50 km hun wedstrijd speelden tegen ESDO. Ook moesten we het doen zonder coach djoeke die werk gerelateerde afspraken had. Interim coach Arjan wilde ons gelukkig bijstaan bij deze wedstrijd tegen de nummer laatste. Vooraf was al duidelijk dat we weer tegen een team zouden spelen die, met alle respect, 45+ waren en veelal op routine zouden gaan spelen. Pernix stond onderaan met 1 punt die ze behaald hadden tegen Blauw-Wit dus op papier moest het een makkelijke, mooie en zonnige middag worden.

 

Half uurtje voor de wedstrijd mistte wij nog een dame… Miranda had de afslag van het sportpark gemist en pakte met haar Peugeot stationwagen maar even het naastgelegen fietspad om vervolgens het parkeerterrein op te draaien. Nadat de jeugd van Pernix een soort schoolkorfbalteam met allemaal verschillende shirtjes korfballes had gegeven mochten wij gaan warm lopen. Dit liep eigenlijk naar mijn eigen zeggen al niet zo lekker en misschien miste we die gretigheid ook aan het begin van de wedstrijd.

 

In de tijd van eerste fluitsignaal tot nog 27 minuten te gaan stond het namelijk al 4-0 voor Pernix. Ook nu weer een echte routineploeg waar er vroeger duidelijk een paar hoger van hadden gespeeld. Faab deed na 8 minuten pas wat terug en maakte er 4-1 van. Vrijwel 2 aanvallen na ons eerste doelpunt lag er bij hun al weer een in. Alex en Anouk scoorde in het vervolg ook hun doelpuntjes maar eigenlijk was het kwaad al geschoten. Arjan vroeg een time-out aan en de stand was toen 7-3 in het voordeel van de oranje witte. “Ze knallen uit de startblokken maar dit kunnen ze niet zo lang vol houden. Doen ze dat wel dan winnen ze gewoon terecht deze wedstrijd.”. Met deze boodschap en nogmaals besproken tactieken konden we onze strijd voortzetten opzoek naar de aansluiting. Als of er niks gebeurd, gezegd of gedaan was knalde Pernix vrolijk door en zette ons op een gat van 6, stand na 19 minuten: 9-3. De moed kwam er toch nog even in toen het verschil weer 3 werd door doelpunten van Faab en Anouk (2x). Maar voor de rust lieten de oude rotten nogmaals zien dat ze vandaag gewoon een kleine klasse te groot waren voor ons. Ruststand was 11-6.

 

In de rust werd nogmaals besproken wat onze functies in het veld waren, wanneer moet je wat doen en op welk moment… Hier hadden we ook de 2e helft erg veel moeite mee en Pernix ging gewoon door met waar ze mee bezig waren. De pijnbank werd omgetoverd tot slachtbank en we stonden na 10 minuten in de 2e helft met 17-7 achter. Vandaag hadden we een total off day, iets wat elke ploeg wel eens overkomt gelukkig. Waar het aan lag weet ik niet.. Misten we onze coach die ons motiveerde met biertjes bij 16 doelpunten? Lag het aan dat we dit keer geen zwaar materiaal meekregen van het eerste? Aan één aspect lag het zeker niet en dat was het weer. Op buienradar was een grote piek te zien die gelukkig uitbleef en wij toch wat lekker in het zonnetje ons ding konden doen. Feit dat ik het over het weer heb zegt wel genoeg over het einde van de wedstrijd in Leiden. De wedstrijd bloedde halverwege de 2e helft dood en eigenlijk had niemand er een problemen mee gehad als de scheids na 15 minuten had gezegd: “Jongens.. ik geloof het wel, jullie?”.

 

Jammer…. Uithuilen en deze week er weer vol tegen aan op de training en zondag 4 oktober weer vol aan de bak tegen Die Haghe die op doelsaldo 3e staat.  Om aanhaking te vinden met de top moeten wij deze wedstrijd winnen. Houd zondag om 13:15 je telefoon, laptop of tablet in de gaten, want vanaf 29 sept zijn namelijk de supporters ook niet meer welkom bij het amateurkorfbal. Ik zal zorgen dat op een of andere manier de standen bij jullie terecht komen.

 

Oja, de wedstrijd tegen Pernix eindigde in 22-12, voor jullie statistieken.

 

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.