OKW 2 pakt eerste punten in de wedstrijdsport

Oosterkwartier 2 — Madjoe 5

 

De competitie is weer begonnen en ik moet gelijk in de eerste week al mijn excuses maken naar de vaste lezers. Inderdaad, vorige week speelde het vernieuwde 2e al een wedstrijd tegen Fortuna uit Delft. Ik ken mezelf een beetje en weet dat als ik vorige week in de avond achter de laptop gekropen was, dat ik nu een brief met vragen van het bestuur van Fortuna had gehad. Ik had en heb geen goed woord over voor de manier waarop Fortuna zich heeft laten zien die middag. Onbesuisde acties puur gericht om de persoon te blesseren maar toch werkte het en wonnen zei de wedstrijd. Zeer onterecht en zeker niet nodig.

 

Er volgde 2 trainingen waar we het goede gevoel weer terug kregen. Dit is het nieuwe niveau bedacht ik me later die dagen. Na jaar op jaar titel na titel gepakt te hebben heeft het bestuur van OKW besloten dit jaar uit te komen in de wedstrijdsport. Dit allemaal om er voor te zorgen dat het 2e aansluiting zal vinden met het 1e dat op niveau in de wedstrijdsport natuurlijk ver op ons voorloopt. Dit moeten we dit jaar dan ook met ze alle gaan doen met een paar nieuwe gezichten. Teams veranderen na mate de jaren volgen, zo ook bij ons. Jorrit is afgelopen jaar overgekomen van SDO Hillegom en Wouter kwam over van de junioren van Haarlem. Beide aanvallend ingestelde jongens die al van jongs af aan meedraaien in de sport.

 

Zaterdag was het dan alweer zo ver, 6 dagen na het verlies in Delft stonden we er weer. Alleen één persoon mistten we. Aanvoerder van vorige week Fabian had wat verkoudheidsklachten en moest de training van donderdag en de wedstrijd van zaterdag aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig kwam een half uurtje voor de wedstrijd Luuk met zijn tas over zijn schouder het complex oplopen en hadden we dus toch een supersub op de bank zitten. Ook Marit was weer van de partij evenals Paultje die zijn ouwe maten van de zijlijn van positieve woorden voorzag.

 

Na ruim drie kwartier als een gek tegen de wind in staan knallen deden we een iets wat aparte bespreking. Deze mag door corona nog steeds niet binnen plaatsvinden dus deden we dat ergens in een hoekje van het veld. Djoeke had weinig te vertellen na vorige week en wilde eigenlijk alleen maar sportieve revange. Er viel wel een pijnlijke zin. “.Als je eigenlijk nog wat wil moet er vandaag gewonnen worden.”.
Die taal klinkt normaal gesproken alleen maar bij degradatie kandidaten en niet bij een club die echt voor de prijzen speelt.
Marco, onze scheidsrechter van vandaag, was maar al te trots zijn nieuwe tenue aan iedereen te showen. Gehesen in zijn Middellandse Zee blauwe scheidsrechterskostuum verscheen hij op het veld. Schijnbaar was hij zo blij en zat het zo lekker dat Luuk die ook vaak fluit gelijk getrakteerd werd op het andere scheidsrechtershemdje van Marco. Hier zei hij: “Misschien wat voor jou als je hem niet past hoor ik het wel..”
Luuk trok het shirt aan en verzoop ter plekken.

 

Het was 14:00 uur en de wedstrijd kon beginnen. Ook aan het begin van deze wedstrijd was het weer even zoeken hoe het ook alweer ging.
We stonden na 6 minuten al gelijk met 0-2 achter en het eerste aanvalsvak had moeite om elkaar te vinden. Gelukkig had het andere vak daar helemaal geen moeite mee en de aanvallen die daarop volgde stond het weer 2-2 door doelpunten van Alex en Wouter. Er kon weer gewisseld worden en we moesten er nu voor zorgen dat we een gat gingen slaan. We kregen een vrije bal mee en die nam ik. Achteraf ben ik blij dat het niet op beeld staat. Een schande was het.. Ik moet jullie wel zeggen dat de zon echt een rol speelde in dit schot. Gelukkig keek de verdediger om en kon ik hem daarna gemakkelijk van een meter erin leggen.

 

Er volgde weer een vakwissel omdat ze terugkwamen naar 3-3. We namen weinig initiatief in deze periode van de wedstrijd en kwamen op een achterstand van 3-5. Jorrit zag dit niet helemaal zitten en boog de stand persoonlijk weer om naar 5-5 met een mooie doorloopbal en een one hander van een meter of 2. Helaas kregen we vlak voor rust er nog 1 tegen en gingen dus rusten met een achterstand. Ruststand 5-6.

 

In de rust werd er weinig besproken, eigenlijk wist iedereen dat we de betere, fittere ploeg waren en dat het wel goed zou komen.
Gelijk na de rust moest er wel wat gebeuren. Na 5 minuten in de 2e helft stond het 5-8 omdat de spelers van Madjoe duidelijk al wat langer samen speelden. De 6-8 volgde al snel met een duidelijke kreet van motivatie. Joëlla gooide er een stip in zoals het moet. “Staan en je gooit gewoon die bal erin.”, wordt er af en toe wel eens gezegd. Marit kwam er in voor Miranda om iets te doen aan de stand en dat gebeurde na een paar aanvallen ook. Ze kreeg een vrije bal mee en dat is een koud kunstje voor Marit. Stand was weer gelijk 8-8! De aanval erop kwam de basketballer in mij weer even naar boven en maakte een doorloopbal. Stand 9-8.

 

Nu vasthouden en niet meer los laten! Madjoe lag nog niet over de knie en gaf een laatste stuiptrekking 9-9. Het vak van invalster Marit kreeg opnieuw een vrije bal en ja, ook onder druk was het een koud kunstje. Weer viel die binnen en stonden we weer voor. Madjoe wilde natuurlijk de 2 punten meenemen naar Rijnsburg. De laatste minuten gingen ze dan ook hard de duels in. Maaike moest het vooral ontgelden, zij werd in de laatste 10 minuten nog even vakkundig met een schouderrol op de grond gewerkt door haar tegenstander. Ze zette haar kaak even recht en ging er het laatste deel van de pot vol in. Door de wind waaide er weer een bal van Madjoe in en was het 10-10.

 

Britte besefte op dat moment dat Linda zag dat het een goedkope middag aan het worden was. Ik denk dat er veel meer mensen je die 5 euro wel hadden willen geven om dit doelpunt te maken op dit moment. Ze scoorde en zag weer een 5je tegemoet maar belangrijker 11-10!
Madjoe was nu echt geknakt en we konden de eerste puntjes van het seizoen bijschrijven. Jorrit gooide de deur echt voor ze dicht en maakte de 12-10. Dat we de laatste minuten zo door kwamen is ook te danken aan Arjan die aan de kant van de verdediging was gaan zitten om de punten naar binnen te coachen.

 

De eerste punten voor OKW 2 in de wedstrijdsport. Laten er vele meer volgen! Volgende week spelen we weer op zondag tegen Blauw-Wit uit Amsterdam, die onderaan meedraait in de competitie. Hopelijk halen we daar ook de volle 2 punten die we nodig hebben om ons doel te volbrengen dit jaar: kampioen worden en promoveren!

 

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.