Oosterkwartier 3 – Celeritas 2

OKW 3 vereffent openstaande rekening

 

Afgelopen zondag stond de wedstrijd van de mastodonten…eehhh matadoren van Oosterkwartier tegen Celeritas. Een herhaling van de partij die enkele dagen daarvoor was gespeeld, zij het dat de eerste editie in Alkmaar plaatsvond.

 

Die editie lag nog vers in het korte termijngeheugen van zelfs de oudste OKW 3 speler, want in Alkmaar werd, voor het gevoel zeer onrechtvaardig, gelijk gespeeld. Een zekere M. de Groot kreeg, en ik quote, em in de slotfase niet meer omhoog, einde quote. Daardoor bleef een zinderende apotheose uit en bleef het bij een puntendeling. Natuurlijk was het voltallige derde erop gebrand deze veeg op het blazoen weg te poetsen. Het is natuurlijk wel zaak dergelijke intenties niet direct aan de tegenstander te laten merken, dus was het gros wat later dan de afgesproken tijd naar het sportpark getogen.

 

Onder een heerlijk nazomerzonnetje en onder het genot van een kopje koffie en een rustgevend muziekje kon de warming-up beginnen. Dat was overigens nadat we de tegenstander nog vriendelijk hadden meegedeeld dat ze echt wel in de kantine mochten komen en dat het daar niet eng was.

 

De professioneel ogende warming up (iemand hobbelt heen en weer, een ander schiet wat en een derde zoekt een shirt) leidde meteen tot een spetterende beginfase, waarin Joe en Britte de toon zetten. De 2-0 voorsprong was een feit, het was nu nog slechts zaak 58 minuten de 0 te houden. Helaas lukte dat slechts 29 minuten want in de eerste minuut van de tweede helft lukte het de gasten eindelijk het gaatje te vinden. Of dat iets te maken heeft met de glazuurkrakende limonade in de rust laat ik maar in het midden. Oosterkwartier wist voor rust er wel nog drie in te leggen, de 5-0 ruststand was geruststellend en verdiend.

 

De tweede helft kabbelde rustig naar het einde. Zij scoorden wat, wij scoorden wat en uiteindelijk stond er 10-6 op het scorebord. Het precieze verloop van de score moet ik de lezer helaas schuldig blijven, want de archivaris laat de auteur ietwat in de steek. Een mooie en terechte overwinning voor het in principe onverslaanbare derde. Welk principe dat dan is weet alleen bijna niemand.

 

Het derde heeft wel een naam gevestigd als kweekvijver voor het tweede. Immers, Britte, Joe, Kevin, Anouk en Paultje leerden eerst de fijne kneepjes bij het derde en leidden vervolgens het tweede naar een minstens zo glorieuze overwinning. Zelfs de (tijdelijke?) coach van het tweede zag dit haarscherp in. Zij deed de voorbereiding van het derde mee om nog wat tips en trucs op te pikken.

 

Komende zondag geen spektakelstuk van de matadoren, zij pakken hun verdiende rust. Het tweede speelt om 13:00 uur thuis, misschien kunt u nog een glimp opvangen van een speler van het derde die mee moet doen.

 

Tot zondag!

Paul Posthuma

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.