Sportwereld getroffen door Coronavirus

Het KNKV heeft kennis genomen van de persconferentie van het kabinet en RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu –  waarin additionele maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn aangekondigd.

 

Aanvullende maatregelen zijn:

  • Iedereen blijft thuis bij verkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts.
  • Geen bijeenkomsten van meer dan 100 personen organiseren. Voor alle evenementen en bijeenkomsten (met minder dan 100) personen) wordt om sociale terughoudendheid gevraagd.

 

De maatregelen gelden tot minimaal 31 maart 2020.

 

Aan de hand van de persconferentie heeft het KNKV besloten alle korfbalwedstrijden t/m 31 maart af te lassen en raadt het KNKV verenigingen aan om tot die tijd trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Oosterkwartier volgt dit advies op en dus zullen we het tot die tijd zonder korfbal moeten doen. Wat houdt dit in voor de competitie?

 

Het KNKV is druk aan het zoeken naar de meest gepaste oplossing, waarvan we hopelijk komende week meer te horen krijgen. Wel worden er al mogelijke opties gegeven. De wedstrijd- en breedtesport zal rekening moeten houden dat afgelaste wedstrijden mogelijk niet in worden gehaald. Een reden daarvan is dat het regelen van extra zaalhuur zowel qua ruimte/beschikbaarheid als financiën een grote uitdaging zou worden voor veel verenigingen.

 

Dit wekt veel vraagtekens op, voornamelijk voor OKW 1. Waar de beslissing van het KNKV de jeugd, OKW 3 en OKW 2 niet of nauwelijks zal raken kan dit voor het eerste weleens anders zijn. Zoals we weten zouden alle nummers 1 en 2 uit de 3de klasse promoveren naar de 2de klasse. Op dit moment staat OKW 1 (met een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo/onderling resultaat) met 14 punten op een gedeelde 1ste plek met SDO (V). Met nog 3 wedstrijden te spelen leek de finish dichtbij maar helaas is OKW 1 nu afhankelijk van het besluit van het KNKV.

 

Opties die op het internet al voorbij zijn gekomen zijn o.a.:

  • De huidige stand beschouwen als eindstand. Echter zou dit betekenen dat er binnen de poules een ongelijk aantal wedstrijden is gespeeld, waarbij sommige teams juist wel of juist niet de bovenste of onderste teams uit de poule voor de 2de keer hebben ontmoet. Daarnaast zouden de laatste 3 wedstrijden nog alles bepalend (kunnen) zijn geweest.
  • De stand van de helft van de competitie beschouwen als eindstand. Hierdoor hebben alle teams evenveel wedstrijden gespeeld en heeft ieder team elkaar eenmaal in de competitie getroffen. Hierbij zou het wel zo kunnen zijn dat niet ieder team evenveel thuisvoordeel heeft gehad.
  • De competitie als ongeldig verklaren. Hierbij zullen er geen teams degraderen of promoveren.

 

Gelukkig staat OKW 1 er momenteel goed voor en ook op de helft van de competitie stond OKW 1 op de 1ste plek, met als enige 1 verloren wedstrijd. Daar zal het dus niet aan mogen liggen maar wat het KNKV zal besluiten is nog een vraagteken. We zullen dus nog even in spanning moeten afwachten. Zodra meer bekend is vanuit het KNKV zullen we dit weer met jullie delen. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.