The day after

Maandagochtend 11:00 uur: ik word wakker en voel pijn op plekken waar ik niet wist dat je pijn kon voelen. En nee, grapjassen… Dat heeft met niets anders te maken dan met de wedstrijd van gister. Ik kijk op mijn telefoon en zie het appje van Maaike, om 23:57 uur zondagavond, met een link naar de wedstrijd. Gevolgd door een appje van Joe, om 01:08 uur, met een lief woordje naar de selectie toe. Je zou bijna denken dat de kleine Kai niet kon slapen of dat Maaike nog wat energie over had. Aangezien ik toch geen hobby’s heb in het leven, heb ik lekker tijdens het ontbijt de wedstrijd teruggekeken. Ik neem jullie mee in de wedstrijd van gister (sorry, voor zo’n spannende wedstrijd heb ik alleen een lange versie):

 

Het is 3 maart, de Spaarnehal is goed gevuld. Het fluitsignaal klinkt en onze teamoudste neemt de bal uit. Onze aanval was gebrand om de wedstrijd te openen met het eerste doelpunt. Ze speelden een vrij lange aanval met een paar leuke kansen maar helaas viel de 1-0 niet. Ook bij Zaandam Zuid was de eerste aanval niet meteen raak en dus kregen we nog een kans maar helaas, weer niet. Daarna was het raak voor Zaandam Zuid, zij opende de wedstrijd met 1-0. Snel daarna kreeg Raoul een strafworp mee die door Marit goed werd benut; 1-1. Tot 3-3 gingen we gelijk op door doelpunten van Marit en Bo. Daarna was het Zaandam Zuid die een voorsprong van drie punten wist te pakken. Kirsten en ik brachten dit gat terug naar 5-6. Kort daarna liep Zaandam Zuid weer een extra puntje verder uit maar gelukkig bracht Kirsten de score meteen weer terug naar 6-7. Wederom breidde Zaandam Zuid de voorsprong weer uit naar twee verschil. Daarna was het raak voor ons; ik kon vrij aanleggen op vijf/zes meter en een paar aanvallen daarna kwam Jorn op twee meter vrij door een mooie assist van Bo, zo stond het weer gelijk: 8-8. Voor het eerst (op de 2-1 na) wisten wij de voorsprong over te nemen, een wegtrekbal van Marit (mooi gezien door Raoul) zorgde voor de 9-8. De score verliep daarna om en om tot 11-11 (dankzij Marit en Tobias). Nog een minuut te spelen in de eerste helft. Bo trok met haar doorloopbal twee verdedigers naar zich toe waardoor ik wederom op vijf/zes meter kon aanleggen, raak! Ruststand: 12-11.

 

Na rust was het wederom Zaandam Zuid die de score opende en zo begon de wedstrijd weer opnieuw (12-12). De score verliep een tijdje om en om: 13-12 strafworp Marit, 13-13, 13-14 (Zaandam Zuid neemt over) en de 14-14 door een onmogelijke doorloopbal van Bo, heerlijk. Voor het eerst wisten we een voorsprong van twee punten verschil te pakken dankzij Alex en Kirsten. Helaas wist Zaandam Zuid snel weer terug te komen naar 16-16, nog zeven minuten te spelen. Gekkenhuis in de Spaarnehal, Marco zo hard door Michiel door elkaar geschud dat hij niet meer wist wat voor en achter was, wat was het spannend. De zaal ging dan ook LOS bij de 17-16 en de 18-16. Ik heb Marco nog nooit zo snel op zien springen van de bank. Inmiddels staat Jamilla in het veld. Ondanks een paar mooie kansen kwam onze aanval even niet meer tot scoren toe en door middel van een strafworp kwam Zaandam Zuid weer terug naar 18-17. Met nog een kleine twee minuten te spelen, wetende dat wij in principe ook al genoeg hebben aan een gelijkspel, kunnen en mogen we dit toch niet meer uit handen geven? Na de strafworp van Zaandam Zuid kwam de bal weer naar onze aanval. Vanuit de aangeef werd de bal doorgespeeld naar Jamilla die aan de zijkant, op die ooh-zo-heerlijke vijf/zes meter, vrij stond. Jamilla: “Ja er ging van alles door m’n hoofd. Ik mocht hem echt niet schieten maar anders zou ik hem tegenkrijgen voor tijdrekken (schotbeweging) en ik kreeg hem zo perfect in mijn handen.”. Met twee mannen van Zaandam Zuid onder de korf zat er dan ook maar één ding op: scoren. En dat deed ze fantastisch! Een stuiterend rondraaiballetje op de korf die er (via nog een stuiter) in slow-motion héérlijk inviel; 19-17. In de laatste halve minuut scoorde Zaandam Zuid nog een vrije bal. Wij hadden de bal, dit kon niet lang meer duren… Sandra ging vast klaar staan op de bank en ja hoor, kort daarna klonk het fluitsignaal. Ik denk dat je zelf wel kan inbeelden hoe de sfeer daarna was 😉. De pot voor het raden van de eindstand ging naar Peter en Theo, goed gedaan mannen!

 

De afgelopen twee weken hadden we speelvrije weekenden, het voordeel daarvan was dat we ons compleet konden gaan richten op deze wedstrijd. Een wedstrijd waar behoorlijk veel druk op lag; vanuit de supporters, het bestuur, Joe, vanuit onszelf en natuurlijk voor Maaike die thuis zat met de kleine Kai. Spelen tegen een Zaandam Zuid dat na het gelijkspel bij hun thuis (waar we goed mee weg zijn gekomen) misschien wel éxtra gebrand waren om van ons te winnen. We hebben goede zaken gedaan met deze overwinning maar we zijn er nog niet. We staan nu, met nog vier wedstrijden te gaan, drie punten los van Zaandam Zuid en vijf punten los van Aurora. Volgende week zaterdag reizen we af naar DTS (Enkhuizen), thuis hebben we met 23-13 gewonnen maar daar heb je weinig aan als de wedstrijd gewoon weer met 0-0 begint. In hetzelfde weekend (die zondag) neemt Zaandam Zuim het thuis op tegen Aurora, vorige keer speelden zij met 14-14 gelijk.

 

Welke wedstrijden komen er nog aan?

Zaterdag 9 maart 15:45 uur: DTS – OKW

Zaterdag 16 maart 14:35 uur: OKW – DKV

Zondag 24 maart 15:45 uur: Aurora – OKW

Zondag 31 maart 15:45 uur: OKW – WWSV

 

We hopen jullie ook dan weer langs de lijnen te zien want wat hebben we van jullie genoten gister!

 

Tot volgende week,

 

Groetjes Nico

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.