Woensdag-wie-is-wie-dag? Joëlla

De tijd vliegt, en daarmee ook het aantal leden dat we voorstellen. Vandaag is Joëlla aan de beurt. Wie zij is en wat ze doet lees je hieronder!

 

Wat is je naam: Joëlla van der Spoel

En hoe oud ben je: 20

Waar woon je: naast het korfbal veld (Haarlem)

In welk team speel je: het tweede

Hoe lang korfbal je al: 13,5 jaar

Hoe kom je bij Oosterkwartier terecht: Via Mitch en Kim. Zij korfbalden er al en ik zat nog niet op een sport. Het leek mij wel een leuke sport. Ik ben bij de F begonnen samen met Bo, Nova, Jesper en Mitch.

 

  • Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Joëlla, 20. Ik studeer op dit moment aan de Hogeschool Leiden als derdejaars verpleegkundige. Ik loop nu stage in het Spaarne ziekenhuis locatie zuid, op de Psychische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ).

Voor de Hogeschool heb ik zes jaar op school gezeten op het Coornhert Lyceum (HAVO). Na mijn huidige studie wil ik nog doorstuderen tot politie. Het liefst bereden politie (met paard) of politie met hond.  Ik ben een enorme grote dierenvriend, het maakt niet uit of het loopt of vliegt. Ik vind bijna alles geweldig (spinnen en andere insecten kan je moeilijk mee knuffelen). Het is wel leuk om met spinnen mijn moeder te pesten, hier is zij enorm bang voor. Het liefst zou ik de hele dag in de mest van paarden, koeien, schapen of geiten lopen het maakt mij allemaal niet uit. Ik vind alles leuk.

              

  • Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Ik zou nog heel graag een keer willen skydiven (uit een vliegtuig springen met een parachute). Ik zou dit als cadeau krijgen van Peter toen ik 18 werd, maar Yvonne vond het niet zo een leuk idee. Jammer, daar ging mijn kans……

Als tweede ding zou ik heel graag nog willen diepzeeduiken, bij het great barrier reef (Australië) of in Egypte. Daar zijn er mooie koraalriffen en helder zeewater.

Tot slot zou ik een piercing of tatoeage willen. Maar beide mag ik niet zolang ik thuis woon. Dus misschien als ik op mijzelf woon, neem ik deze. Over de tatoeage moet ik nog wel goed nadenken, want eenmaal erop kan ik het niet zomaar weer afhalen.

 

  • Wat vindt je zo leuk aan je…. werk, opleiding/hobby/leven?

Ik vind de variatie in mijn opleiding leuk. Ik loop elk jaar stage op een andere plek, hierdoor kan ik mijzelf breed oriënteren. Ik kom veel verschillende ziektebeelden, dit lijkt niet leuk omdat je ook mensen tegen komt die (pijn)lijden maar ik zie het als uitdagingen om mensen beter te maken of om het leven zo goed mogelijk te maken wanneer beter worden geen optie meer is. De band die je hierbij maakt met mensen is ook een mooi iets. Mensen komen naar je toe met hun problemen en hier probeer je een oplossing voor te zoeken, wanneer deze gevonden is, zijn ze je dankbaar en dat geeft een goed gevoel.

 

  • Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

Een weekend zonder korfbal (nee, grapje)

Als ik op vrijdag vrij heb en het is lekker weer ga ik graag op stap met de Mercedes van Peter samen met Nova. Hierbij draaien wij op de box harde mee zing muziek en gaan wij richting Zandvoort en daar een hapje eten. Zaterdag bevat een gewonnen korfbalwedstrijd daarna veel bier, Malibu cola, een paar shotjes en daarna een feestje of een terrasje pakken met een paar vrienden. Zondag moet het lekker weer zijn en dan zou ik graag naar een park gaan met vrienden en daar een hapje en borreltje doen

 

  • Wat wilde je worden toen je jong was?

Ik wilde vroeger altijd dierenarts worden of dierenarts assistente. Ik ben hiervoor ook naar een school in Barneveld gegaan om te kijken of die opleiding en school bij mij paste. Maar dat was niet zo, ik vond de school het niet waard om zo ver te moeten reizen. En veel opleidingen met dieren waren MBO en ik kon HBO doen. Als ik een opleiding echt leuk vond had ik het gedaan maar ander vond ik het iets van ‘zonde’ om dan MBO te gaan doen.

 

Hond of kat? Kat, honden hebben kost zo veel energie, dan wil je naar bed en dan bedenk je je nog dat

je de honden moet uitlaten

Batman of Spiderman? Geen van beide, ik ken ze allebei niet. OEPS ;D

Goed boek of een goede film? Goede film, ik kan slecht begrijpend lezen, dus ik moet alles 3x lezen voordat ik het snap, dus dan duurt een boek erg lang om te lezen

Slim of sexy? Slim

Kunnen vliegen of onzichtbaar zijn? Kunnen vliegen, ben je overal lekker snel

Zomer of winter? Zomer

Grappig of romantisch? Grappig

Wintersport of zonvakantie? Zonvakantie

Pepsi of Coca-cola? Coca Cola

Sushi of McDonalds? Sushi, wel zonder vis, alleen een klein beetje krab mag er in zitten

Koffie of thee? Koffie

Wijn of bier? Beide, Hertog Jan of zoete witte wijn

Proppen of vouwen?   Proppen, lekker makkelijk, opvouwen kost zo veel moeite

Avond of ochtend? Ochtend, ben echt oud aan het worden ik ben vaak om 10/11 uur al moe

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.