Nieuwsbrief 1 nov-2019

Beste leden,

 

De eerste helft van de veldcompetitie zit erop en we mogen weer lekker naar binnen.  Wij vinden het tijd om jullie op de hoogte stellen van de lopende zaken binnen Oosterkwartier en de commissies. Waar staan de commissies voor, wat hebben ze gedaan en wat staat er nog op de planning.

 

Bestuur
SRO is laatst langs geweest om te bespreken wat onze wensen zijn met betrekking tot ene nieuw veld. Zoals het er nu naar uitziet, gaat in maart 2020 definitief worden besloten wanneer we het veld zullen krijgen en hoe het eruit komt te zien. Onze wens hebben wij uitgesproken; 2 velden in de breedte met dug-outs langs de zijdes.

Ook zijn er gesprekken met de BSO, St. Bernardus en SRO geweest over het gebruik van het veld door spelende kinderen. Wij hebben daar onze zorgen bij SRO, de verhuurder, over geuit. De SRO heeft aangegeven dit verder op te zullen pakken en in gesprek te gaan met de St. Bernardus.

De Grote clubactie nadert zijn eind. Er zijn al heel veel loten verkocht en boekjes ingeleverd. De laatste boekjes moeten uiterlijk voor 21 november worden ingeleverd.

Vorig jaar zijn er in de kantine de nodige ouderactiviteiten georganiseerd, zoals valpreventie. Om het sporten in het algemeen en het korfbal in het bijzonder ook bij de ouderen in onze buurt te promoten, wordt er momenteel een samenwerking opgezet met Sport Support met als uiteindelijke doel meer leden te werven. Dit concept lijkt op het bestaande concept “GoldenSports” wat een succes is bij meerdere sportverenigingen in Amsterdam. De subsidieaanvraag is inmiddels ingediend onder de naam “Sportief Haarlem Oost”.

Verder zijn we bezig met het offertetraject om de achterzijde van de kantine op te knappen. Door de krapte in de bouw gaat dit momenteel alleen wat trager dan gehoopt. Voor deze verbouwing zal er ook subsidie worden aangevraagd. We houden jullie op de hoogte.

 

TeZa

De teza (technische zaken) regelt alle zaken rondom de indeling van de teams, de aanwijzing van coaches/trainers, wedstrijdzaken en scheidsrechters.

 

De eerste helft van de veldcompetitie zit er alweer op. OKW was goed op schot. Er werd maar liefst 301 maal gescoord wat resulteerde in een riante voorsprong van het eerste en het kampioenschap van het tweede. Proficiat! Het derde moest helaas zijn meerdere erkennen in het veel te laag geplaatste Aurora, maar leverde prachtige wedstrijden tegen Blauw Wit en Trigon. Furore was net aan een maatje te groot voor onze D1, maar ze hielden Purmer en DSO keurig achter zich. De E1 sloot het eerste helft veld seizoen af met een keurige 3e plaats en wist Rapid tot 2x toe te verslaan.

Op sportief vlak was het dus een mooie start al was het soms erg lastig om alle teams compleet te krijgen. Doordat iedereen bereid was om daar in te vallen waar het nodig was kreeg Yvonne het iedere keer toch weer voor elkaar.

Net zo lastig was het soms om voor iedere wedstrijd een scheidsrechter te regelen. De thuiswedstrijden lukten vaak nog wel, maar de uitwedstrijden waren erg lastig te vullen, waardoor we uiteindelijk niet alle wedstrijden hebben kunnen leveren. In de zaal hopen we dat dit beter zal gaan zodat we alle wedstrijden kunnen invullen.

Volgende week staat het lange zaalseizoen weer op ons te wachten. Yvonne en Carla hebben flink staan sjouwen met palen en voetstukken. De trainingen zijn inmiddels gestart en de TeZa hoopt dat iedereen straks topfit aan de eerste wedstrijd kan beginnen. Omdat daar nog wat onzekerheden zitten, hebben we nog geen definitieve teamindeling kunnen maken, maar de TeZa zal in gesprek gaan met de spelers, coaches en trainers en ze op de hoogte blijven houden.

 

De TeZa hoopt dat ook in de zaal iedereen zijn steentje bij zal willen dragen als het gaat om het fluiten van wedstrijden en het draaien van zaaldiensten. Zonder scheidsrechters zijn er geen wedstrijden. Binnenkort zullen Kevin en Nicoleta jullie weer gaan benaderen om zo nu en dan een wedstrijd te fluiten. We hopen dat de lijst zich snel zal vullen. Voor de zaaldiensten is er inmiddels al een lijst rond gestuurd.

Aan het begin van het seizoen heeft de TeZa de wens uitgesproken om het tweede meer aansluiting te laten krijgen met het eerste. Uitkomen in de wedstrijdsport is dan een logische invulling, maar organisatorisch was dit nog niet haalbaar. Dit jaar zal dan ook tot doel hebben om die aansluiting op andere vlakken alvast plaats te laten vinden, zoals de extra dinsdagtraining door Joe. Gedurende het seizoen zal dit telkens geëvalueerd worden met als doel om het tweede volgend seizoen in de wedstrijdsport uit te laten komen.

Voor de jeugd staat vooral het plezier in het korfbal voorop. Om dat te bereiken is het van belang dat iedereen kan spelen op een gelijkwaardig niveau. De TeZa overlegt momenteel met de ouders en trainers/ coaches over hoe we dit het beste kunnen bereiken.

Het belooft een mooi zaalseizoen te worden waarin ons eerste zal strijden om een toppositie in de 3e klasse, het tweede zijn kampioenschapsaspiraties hopelijk kan voortzetten, het derde iedere keer weer een prachtige wedstrijd neer zal kunnen zetten en de jeugdteams laten zien dat er geen leukere sport is dan korfbal.

Tot slot herhaald de TeZa haar oproep voor een extra TeZa lid zoals gedaan tijdens de JALV. Wie komt ons 4-koppige team versterken!

 

FAZA
De faza (facilitaire zaken) houdt zich bezig met alles dat betrekking heeft tot de kantine; kantinediensten, bevoorrading/assortiment en feest en partijen.

Het eerste deel van ons veldseizoen zit er weer op, dus voorde FAZA breken er wat rustige maanden aan. Met de gezonde sportkantine gaat het goed, veel positieve reacties gekregen. Als de tweede helft van het veldseizoen begint, gaan we hier dan ook zeker mee door zodat we ons gouden certificaat kunnen behouden. Met nieuwe en verrassende producten. In de komende maanden staan er nog diverse activiteiten gepland maar daar krijgen jullie bericht over via de LEZA.

 

LEZA
De leza (leden zaken) is de commissie die bezig is met leden werven door clinics op scholen te geven of door bijvoorbeeld mee te doen aan open dagen. Daarnaast houdt de leza zich bezig met activiteiten voor zowel de jeugd en de senioren, denk bijvoorbeeld aan het jeugdreisje of dartavonden.

De aftrap van dit seizoen begon al goed, het jubileumfeest. Leden van de leza hebben, samen met andere commissies, ervoor gezorgd dat dit een superfeest is geworden. Daarnaast heeft in oktober de dart- en klaverjasavond weer plaatsgevonden, dit keer een klein groepje maar wederom erg gezellig. Voor komende maanden staat er voor de jeugd nog 3 activiteiten op de planning: Halloween, Grote Kangoeroedag en Sinterklaas. Voor de senioren wordt gebrainstormd over een eventueel kerstdiner, lekker!

 

PURÉ
De puré (public relations) is dé commissie die altijd op zoek is naar sponsoren en zich bezighoudt met de website en social media. Voor de bebording langs het veld, aankleding van de teams of voor financiële ondersteuning.

Wereldrestaurant Jin Lai is aangetrokken als nieuwe sponsor, zij zorgen voor de aankleding van de selectie. Ook het tweede krijgt nieuwe kleding, dit wordt verzorgd door de nieuwe sponsor Temati. En voor selectie 3 en de jeugd zijn we aan het onderhandelen met een nieuwe sponsor.
Ook op het veld is het zichtbaar dat de pure goed bezig is, het nieuwe scorebord heeft al even op het veld mogen staan. Deze winter wordt de bekisting van het scorebord gemaakt zodat het de tweede helft van het veldseizoen definitief geplaatst kan worden.
Daarnaast wordt de website en de social media actief bijgehouden; foto’s, activiteiten en wedstrijden zijn hier terug te vinden.

 

Mochten er naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen naar boven komen, wij horen het graag!

Met sportieve groet,

Het bestuur van HKC Oosterkwartier

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.