Wie is de mol?

Zaterdag 26 oktober 2019

 

Vandaag was een échte korfbaldag. Al om 9:10 uur stond taxiservice Jansen bij me voor de deur. Het leek hem namelijk een goed idee al om 9:30 uur met Marco op het veld af te spreken, om inkopen te doen voor de lunch voor de selectie activiteit. Met Marco achter het stuur was ik blij levend in Schalkwijk aan te komen en was de eer aan mij om toezicht op deze twee mannen te houden en de vrede te bewaren. Op de terugweg een pitstop bij Sandra, die de auto instapte met een meer oranje dan wit trainingsjack door de pompoensoep waar ze de hele ochtend aan had gewerkt.

 

Om 11:30 uur werden alle spelers en staff van de selectie verwacht in het clubhuis, waar we van start gingen met de activiteit o.l.v. Luuk en mij (Nico). Iedereen werd verdeeld over 3 groepen. Die tijdens de activiteit zoveel mogelijk punten moesten verdienen, het team met de meeste punten kon een kratje bier winnen. Maar… Wat niemand wist (behalve zijzelf) was dat er in ieder team een mol zat. Het was aan hen om ervoor te zorgen dat zijn/haar team zo min mogelijk punten zou verdienen. Na elke ronde hadden alle spelers de kans om te stemmen op zijn/haar mol, de mol die het minst zou worden geraden kon chocoladeletters winnen.

 

Er werden 3 rondes gespeeld:

 

Ronde 1, quizronde van 10 vragen op basis van vooraf ingevulde vragenlijsten. Hierbij moesten de spelers raden wie welk antwoord zou hebben gegeven, een leuke manier om te testen hoe goed je elkaar nou echt kent. De quiz werd gevolgd door een spel, waarbij de spelers in 2-tallen enkel met de genoemde lichaamsdelen de grond aan mochten raken (bijvoorbeeld: 2 voeten, 1 hand en 1 voorhoofd). De teams kregen 2 minuten de tijd zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Het spel werd afgesloten met een groepsopdracht waar zij 30 seconden de tijd voor kregen. Hierna werd pas verteld over de aanwezigheid van de mol in ieder team en vond de eerste stemronde plaats.

 

Ronde 2, 10 quizvragen over de korfballeague en -spelregels, gevolgd door een nieuw spel. Bij dit spel had ieder team 3 minuten de tijd om een zo hoog mogelijk kaartenhuis te bouwen. Het spel kende maar 1 regel: per persoon mag je maar 1 hand gebruiken. Hierna vond wederom een stemronde op de mol plaats.

 

Ronde 3, 10 quizvragen op basis van vooraf ingevulde vragenlijsten en het laatste spel. Bij dit spel kregen alle teamleden een letter op zijn/haar buik en rug (het letterpakkenspel uit De Jongens Tegen De Meisjes), het doel was om zo snel mogelijk 10 woorden te vormen die Luuk voorlas. Het team dat dit het snelst voor elkaar kreeg verdiende de meeste punten. Hierna vond de laatste stemronde plaats.

 

Aan het eind van ronde 3 moest ieder team het antwoordenformulier voor de plaatjesronde inleveren. Ze kregen 3 rondes de tijd om erachter te komen van welke 10 korfbalverenigingen zij dachten het logo te herkennen, waarvan de namen/letters/delen van het logo waren weggehaald.

 

Na het bespreken van de antwoorden (iedereen kreeg de tijd zichzelf te verdedigen) gingen we over naar de bekendmaking.

 

Op de 3de plaats stond team 1: Bo (mol), Jasper, Michiel, Richard.

Op de 2de plaats stond team 2: Joe, Jorn (mol), Marco, Miranda, Tobias.

Op de 1ste plaats stond team 3: Alex, Maaike, Marit, Raoul, Sandra (mol).

 

Team 3 mocht het krat bier in ontvangst nemen en Jorn de chocoladeletters. Hij is het minst vaak als mol geraden. Pas na ronde 3 kreeg hij 3 stemmen op zich, nadat hij ronde 1 en 2 helemaal clean wist te overleven.

 

Na de prijsuitreiking was het tijd om ons klaar te maken voor de laatste veldwedstrijd voor de zaal. Na de wedstrijd werd er gegeten in de kantine, gevolgd door het klaverjas- en darttoernooi en door een kleine groep (die dankzij de wintertijd een uurtje extra hadden) werd de dag afgesloten in Amsterdam.

 

Een super geslaagde activiteit en heerlijk gegeten, bedankt allemaal!

 

Klik hier voor de foto’s.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.