Oosterkwartier 2 – Groel Geel 6

22 Graden, zondagmiddag en een fantastische strakke blauwe lucht. De perfecte omstandigheden om lekker te korfballen. Vandaag speelde Oosterkwartier 2 tegen GroenGeel. Om de koploper in onze groep toch wat druk te geven moest er vandaag gewonnen worden.

Deze week was het een speciale week, namelijk de week van de scheidsrechter. Dit resulteerde in een klein bedank moment voor de wedstrijd.

De man die het scheidsrechtersvak duidelijk al jaren op zich nam (dit wijzend naar zijn super klassieke outfit en half loslatend bondsplaatje op zijn borst, op een shirt afkomstig uit de tijd dat we nog met de echte manden speelden) nam de chocolaatjes in ontvangst. Toen de tos was afgerond was het nog tijd voor een gezamenlijke groepsfoto, hier viel nog wel wat over te zeggen..

Ik hoop dat het bij een gerucht blijft en dat de persoon in kwestie zelf na het lezen van dit bericht de wereld uit helpt. Maar naar mijn idee gaan we na dit jaar afscheid nemen van een van onze heren.

Op de weekvandescheidsrechterfoto was duidelijk te zien dat onze max fan Kevin de kant van de tegenpartij koos. Is dit opgezet? Weet hij meer dan wij? Toeval? We lieten het maar in het midden en begonnen aan de wedstrijd!

De vakkeuze was deze week ietwat anders i.v.m. afwezige dames en heren. Misschien kwamen we daarom ook iets wat stroef op gang. Na 5 minuten viel wel het eerste doelpunt gemaakt door Anouk. Enkele minuten later was daar de eerste vakwissel; 2-0. Na een snelle tegentreffer konden we de aanval weer inzetten met als eindpunt Paultje. De man verbaasde team,vriend,vijand én zichzelf (naar eigen zeggen) met een mooi schot van 5 meter. Tijdens de vakwissel sprak Paultje de woorden “Aha zo moet het dus”.

Hoogtepunt van de eerste helft was wel de treffer van Joëlla die met een soort van kogelstoot de ruststand op 4-2 bracht.

Na een goed plastic bekertje democratisch gekozen limonade in de rust waren we verzekerd de wedstrijd winnend over de streep te trekken. Al snel scoorde GroenGeel daarintegen de 4-3. Een doelpunt van ons bracht het verschil weer naar 2. Waarna GroenGeel ook weer scoorde.. In tegendeel van het begin van de 1e helft vielen de doelpunten nu wel. Wij als team lieten het niet gebeuren voor ons eigen thuispubliek en liepen daarna mede dankzij Paultje en Faab uit tot 7-4. Nadat de scheids had gefloten voor een stip, na een overtreding op een goedspelende Eveline was Britte er van overtuigd dat ze hem er wel even in legde. Ik heb Britte belooft dat ik er geen woord over zal vermelden. Jullie krijgen bij deze dan ook de volledige vrijheid om zelf het vervolg van de stip in te vullen. De wedstrijd was niet veel daarna gespeeld en de einduitslag was 9-6.

Om het terrein en de kleedkamers schoon te houden was er na de wedstrijd samen met het 3e nog een schoonmaakmoment gepland.

De kleedkamers werden dan ook vakkundig en grondig in het sop gezet. Nadat de vloer geschrobd was op een manier waar ze in de curling sport jaloers op zouden zijn konden we eindelijk aan het welverdiende pilsje en beloofde chips en snacks.

Nu afwachten wat Purmer zou doen tegen HBC, een nederlaag van Purmer zou perfect in deze mooie dag passen.

Tot volgende week!

Michiel

Voor de foto’s van deze wedstrijd klik hier.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.