Coach Joe Rijpkema is Maccie verschuldigd aan OKW 1

Twee weken geleden heeft Zaandam Zuid met ruime cijfers gewonnen van WWSV: 7-30. Dat was dan ook meteen ons doel vandaag. Als onze concurrent er zoveel weet te scoren dan moeten wij ook in de buurt van die dertig zien te komen. Joe probeerde ons nog extra te motiveren om de dertig aan te tikken: “Dan trakteer ik iedereen op Mac.”, dat lieten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen.

 

Aanvallend moesten we vandaag goed gebruik gaan maken van de ruimte die WWSV je geeft. Zo gezegd zo gedaan; Jorn, ik, Raoul, Kirsten en Bo zorgden na acht minuten spelen voor de 0-5 voorsprong. Na tien minuten spelen kwam ook voor WWSV het eerste doelpunt op het scorebord. Al snel daarna verscheen ook Tobias zijn naam op het scoreformulier, inmiddels is het 2-7, alleen Marit en Alex staan nog op nul maar daar kwam snel verandering in. Na de vakwisseling bij de 2-8 scoorde Marit een wegtrekbal, 2-9. Na achttien minuten spelen stond het 4-12, gevolgd door een doelpuntloze periode van zeven minuten. Totdat ons vak een strafworp meekreeg die Tobias goed wist te benutten. De doelpunten vielen daarna om en om voor ons en WWSV. Precies op schema lopen we met vijftien doelpunten de rust in; 6-15.

 

Na rust waren wij het weer die eerder tot scoren kwamen en hadden we inmiddels een gat van tien doelpunten. Maar nog steeds was het Alex die verzaakte en nog niet met zijn naam op het lijstje stond. Al snel kwam daar verandering in, na drie minuten spelen in de tweede helft kwam ook Lex tot scoren en hij was losss! Twee minuten later legde hij zijn tweede doelpunt erin, ondertussen staat het al 8-19. Na de 9-19 volgde weer een doelpuntloze periode die pas na tien minuten werd doorbroken. Tot de 10-23 kwamen zowel wij als WWSV iets lastiger tot scoren. Nog tien minuten op de klok, gaan we het halen? In deze tien minuten ging het hard met de doelpunten, aan beide kanten. Elke minuut werd er (meerdere malen) gescoord en het doel kwam steeds dichter in zicht. Met nog vijf minuten te spelen liepen we met 14-28 het dubbele aantal doelpunten op WWSV voor. Drie minuten later stonden we helaas nog steeds op 28 doelpunten en leek de gele M even uit beeld te verdwijnen. Gelukkig kon Jorn even aan niks anders denken dan aan dat heerlijke, grote Quarter Pounder menu zonder mosterd en schoot ons naar de 30. Einstand: 16:30.

 

We zijn nu op de helft van het zaalseizoen en beginnen weer van voor af aan. Volgende week zijn we terug in dezelfde hal als vandaag, dan nemen we het op tegen Purmer. De eerste zaalwedstrijd tegen Purmer werd in eigen hal gewonnen met 23-14.

 

Tot volgende week!

 

Groetjes Nico

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.