DKV Victoria F1 – Oosterkwartier F1

Zaterdagochtend 8 oktober. Na de monsterscore thuis tegen KVA (26-2!) vorige week moesten onze F’jes nu uit spelen. De tegenstander was DKV Victoria, uit Diemen, waarvan het zuiden ooit werd bezongen door Lange Frans & Baas B, zoals de oudere jongeren onder ons weten. Zouden onze F’jes hun koppositie weten te behouden? Alexander moest proefzwemmen voor zijn A-diploma en kon er dus helaas niet bij zijn. Dat betekende dat Armin, Floris, Lex en Rani het zonder wisselspeler moesten doen.

 

Donkere wolken pakten zich samen voor het begin van de wedstrijd en brachten regen mee in het eerste kwart. Gelukkig zou dat maar van korte duur zijn. Tijdens het eerste kwart waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werd goed verdedigd en het was alleen onze Lex die wist te scoren.

 

In het tweede kwart scoorde ook Victoria. Lex bracht Oosterkwartier echter direct weer op voorsprong met een fraaie goal van grote afstand. Met een doelpunt van Floris en nog één van Lex werd de voorsprong vergroot naar 1-4. Aan het einde van het tweede kwart mocht Victoria daarom een vijfde speler inzetten. Het derde kwart zou dus een uitdaging worden! Victoria scoorde al snel, maar direct daarna scoorde Armin en vervolgens maakte Floris de 2-6. De wedstrijd begon echter te kantelen. Met drie goals verkleinde de thuisploeg de achterstand tot 5-6.

 

Het vierde kwart bleek helaas tien minuten te lang. Victoria speelde weer met vier, maar bij gebrek aan wissels begon de vermoeidheid toe te slaan bij onze F’jes, en ze moesten ook nog eens tegen de zon in spelen. De tegenstanders scoorden vier keer achter elkaar. Floris maakte daarna de 9-7 en dat werd de eindstand. Een leuke wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen, waarin onze F’jes het met hun vieren knap hebben gedaan. Helaas is de koppositie verloren aan Victoria, maar met nog twee wedstrijden te gaan, waaronder thuis tegen Victoria, hebben onze F’jes het nog in eigen hand. De volgende wedstrijd is op 22 oktober om 12.00 bij de mooie Westergasfabriek in Amsterdam tegen Sporting West.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.