F1: De afgelopen wedstrijden

Hoe is het onze F’jes vergaan na de wedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp? Hier volgt een overzicht.

 

21 januari, thuis tegen Victoria: Een tegenvaller voor de wedstrijd was dat Alexander zich niet goed voelde toen hij die ochtend was opgestaan. Hij zou het eerste kwart toch spelen om het aan te kijken, maar dat bleek lastig. De wedstrijd kwam langzaam op gang. Het ging gelijk op en onze F’jes kregen moeilijk vat op de beste speelster van Victoria. De ommekeer kwam toen Armin net voor het einde van het derde kwart gelijkmaakte (7-7) met een prachtig schot van grote afstand. Trainer Rogier riep hard “nee!” toen Armin wilde schieten, want we proberen de F’jes te leren om niet te schieten maar om de bal af te spelen als een ploeggenoot in een betere scoringspositie staat. Deze beauty vergeven we Armin echter graag! Alexander had een opleving en wilde in het laatste kwart toch meespelen. Daarin wist Oosterkwartier een nipte overwinning eruit te slepen: 11-9.

 

28 januari, uit tegen KVA: Onze F’jes en die van KVA waren afgelopen veldcompetitie in dezelfde groep samen kampioen geworden en in lijn daarmee waren de statistieken van beide teams nu weer gelijkwaardig: evenveel gewonnen en verloren. Gedurende de eerste helft was ook in deze zaalwedstrijd het spel van beide teams gelijkwaardig. Heen en weer werd er gescoord, maar het lukte KVA niet om voor te komen. In de tweede helft wist Oosterkwartier flink afstand te nemen en dat werd een waar doelpuntenfestijn: 17-27! Oftewel: gemiddeld minder dan een minuut tussen de goals!

 

4 februari, uit tegen Haarlem: En toen stond een echte stadsderby op het programma. In een druk Kennemer Sportcenter moesten onze F’jes het opnemen tegen de ongeslagen en veel scorende koploper. Onze F’jes hadden echter na Haarlem het meeste gescoord en met een gerichte training waren zij extra goed voorbereid op deze lastige wedstrijd. Het werd een spannend spektakel! Oosterkwartier kwam voor met 0-3, zodat Haarlem een extra speler mocht inzetten. Vervolgens vielen over en weer veel doelpunten. Aan het einde van het derde kwart stond Oosterkwartier met slechts twee goals verschil achter (15-13), wat de technische staf van Haarlem zichtbaar bezorgd maakte. Uiteindelijk bleek Haarlem toch echt te sterk (24-16), maar op het vertoonde spel kunnen onze F’jes heel trots zijn! Bovendien hadden zij nu meer dan honderd keer gescoord in deze zaalcompetitie!

 

11 februari, thuis tegen Oranje Nassau: Uit hadden onze F’jes met groot verschil gewonnen, maar zoiets biedt geen garantie voor de return. Oranje Nassau bood in Haarlem goed weerstand en Oosterkwartier speelde niet op zijn scherpst. Wellicht waren onze F’jes ietwat moe na al die wekelijkse wedstrijden. De achterstand na het eerste kwart werd in het tweede kwart omgebogen in een voorsprong en die gaf Oosterkwartier niet meer uit handen, met toch een ruime overwinning als uitkomst: 18-11. Alexander, Armin, Floris en Lex hebben ieder weer meerdere doelpunten gemaakt en ook Rani, het jongste teamlid en de enige dame, scoorde weer eens (als de lezers nog een meisje kennen dat bij de F’jes wil korfballen, dan is zij extra welkom!). Nu mogen onze F’jes qua wedstrijden even bijkomen. De volgende wedstrijd is op 11 maart om 13.40 in sporthal Oostenburg in Amsterdam tegen Swift.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.