F1: De laatste zaalwedstrijden

Afgelopen zaterdag hebben we de zaalcompetitie afgesloten. Hoe hebben onze F’jes het in de laatste wedstrijden gedaan?

 

11 maart, uit tegen Swift: Na een wedstrijdpauze van een maand moesten onze F’jes in de buurt van Artis de competitie hervatten. Thuis in Haarlem waren Oosterkwartier en Swift aan elkaar gewaagd en dat zou ook in de return het geval zijn. In het eerste kwart gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte met een tussenstand van 1-1 als gevolg. In het tweede kwart brak de wedstrijd open, maar bleef het gelijk: 5-5. Oosterkwartier wist in het derde kwart meer te scoren dan Swift, wat de thuisploeg in het laatste kwart niet meer kon rechtzetten. Daardoor wist Oosterkwartier deze keer wel te winnen van Swift, in een spannende wedstrijd waarbij enkele kansen van Swift net misgingen. 10-12 was de eindstand (4x Floris, 4x Lex, 2x Alexander, 2x Armin).

 

18 maart, thuis tegen Sporting Badhoevedorp: Vooraf werd een moeilijke wedstrijd verwacht, want nu moest Oosterkwartier tegen de nummer twee, die over boomlange spelers beschikt. Bovendien was Lex verhinderd en moest Armin zich inhouden om krachten te sparen voor het afzwemmen voor zijn B-diploma later die dag (wat zou lukken!). Gelukkig kon Daan van de E’tjes gedurende een deel van de wedstrijd bijspringen (reglementair gecompenseerd door het meespelen van de nog erg jonge Rani), zodat we toch over een wissel beschikten. Het werd een superspannende wedstrijd, waarin ons team door snel te counteren Sporting Badhoevedorp wist af te troeven. De eerste drie kwarten stond Oosterkwartier achter, maar zolang de laatste minuut nog niet voorbij is, is er altijd een kans om te winnen en dat lukte Oosterkwartier net: 15-14 (6x Daan, 6x Floris, 2x Armin, 1x Alexander).

 

25 maart, uit tegen Victoria: En toen moesten de F’jes tegen de nummer laatst, in Diemen. Thuis had Oosterkwartier moeite met Victoria, maar deze keer ging het makkelijker. Victoria maakte weliswaar het eerste doelpunt, maar Oosterkwartier behaalde snel alsnog een voorsprong en zou die niet meer uit handen geven. Alexander en Floris hadden een extra goede dag, want zij namen samen alle goals voor hun rekening! De wedstrijd eindigde in 10-15 (10x Floris, 5x Alexander).

 

1 april, thuis tegen KVA: Vervolgens was het tijd voor de laatste zaalwedstrijd van het seizoen, tegen de rivaal om het kampioenschap in de najaarsveldcompetitie. Hoewel de selecties niet of nauwelijks gewijzigd zijn, was er deze zaalcompetitie sprake van een duidelijk krachtsverschil tussen de twee clubs, wat ook in deze wedstrijd tot uitdrukking kwam. Al vroeg kwamen onze F’jes ruim op voorsprong en mocht KVA een extra speler inzetten, wat de rest van de wedstrijd zo zou blijven. Rani wisselde goed spel af met gezellig keuvelen met haar tegenspeelster. In het vierde kwart kregen onze jongens als missie om Rani te laten scoren, wat haar een onvervalste hattrick opleverde! De einduitslag werd 21-4 (8x Floris, 5x Armin, 5x Lex, 3x Rani). Alexander stond met goede passes aan de basis van veel doelpunten.

 

Hiermee is Oosterkwartier als derde geëindigd, onder de ijzersterke kampioen Haarlem en het lange Sporting Badhoevedorp. Een mooi resultaat, met leuke wedstrijden waarbij de F’jes heel veel goals gescoord hebben. Nu gaat het team zich klaarmaken voor de voorjaarsveldcompetitie, die op 22 april begint. We hebben er zin in!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.