Groen Geel 6 -Oosterkwartier 2

Na een lange tijd zonder korfbal was het eindelijk weer zover. De competitie ging ook voor Oosterkwartier 2 weer van start.
Met nieuwe gezichten reisde we af naar het gezellige wormer voor onze eerste uitwedstrijd tegen Groen Geel.

Na een goede bak koffie (gedronken uit een, hoe kan het ook anders, groengele kartonnen beker) waren we klaar om echt te beginnen. In overleg met de scheidsrechter van vandaag mochten wij 10 minuten eerder beginnen. Dit allemaal voor onze superformule1maxfan Kevin, “ik ga er anders de laaste tien minuten wel uit hoor ik ga de start niet missen”.

Gelijk was duidelijk te zien dat iedereen moest wennen aan elkaar. Dit was overgens niet alleen bij Oosterkwartier het geval, dat verklaard ook de stand na 13 minuten spelen: 1-0. Na een paar mooie acties van debutant Eveline was het daarna raak voor ons. Vaste kracht Fabian maakte met een mooi shot de 1-1. Een vakwissel bij 15 minuten heb ik zelden meegemaakt. In de resterende tijd in de eerste helft liep Oosterkwartier uit naar een 4-6 voorsprong, dit na 1 score van Joella, 1 van Marco en 2 van Kevin. Laatst genoemde heeft in de zomerstop een fantastische kwaliteit ontwikkeld, namelijk horizontaal scoren! (dit is de bal in een rechte lijn horizontaal op de korf gooien dat hij er eigelijk niet in kan…)

De 2e helft begonnen we matig maar dankzij Marco en Fabian kwamen we op 4-8. Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen. De uitslag werd uiteindelijk 4-10, toch nog een verdiende overwinning voor Oosterkwartier 2.

Volgende week komt het nog ongeslagen Purmer op bezoek maar met deze nieuwe mensen en de vaste krachten die er al waren en gelukkig zijn gebleven ben ik er van overtuigd dat het een mooi seizoen kan gaan worden!

Tot volgende week,

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.