HBC 3 – Oosterkwartier 2

Volgens de klok en de datum was het een zondagochtend maar voor vele van ons voelde het als een hele late doorgezakte zaterdag avond. Toen er gister via de groepsapp nog eenmalig gevraagd werd hoe laat er eigenlijk verzameld moest worden kwam de fantastische tijd van 7 uur naar voren… 7 UUR! Dat is eerder dan de wekker doordeweeks… Later bleek gelukkig dat onze superfanvanmaxkevin het top idee had om voor de wedstrijd de grand prix van Japan te gaan kijken. Voor sommige van ons kon de wekker dus gelukkig een uurtje later gezet worden. Eenmaal iedereen bij elkaar (nadat Michiel zich echt niet had verslapen maar gewoon domweg zijn schoenen op het balkon had laten staan) konden we vertrekken.
Onder het genot van een boterham met kaas en één van de ouwe knallers van k3 op de radio kwamen we aan in Beverwijk. We speelde namelijk vandaag tegen HBC. Na het goede resultaat afgelopen donderdag waren we er weer op gebrand om vandaag weer de volle 2 punten mee te nemen.

Voordat de wedstrijd begon was daar de beste uitspraak van de dag: ” Korfbal is leuk! “. Deze uitspraak kwam van Djoeke die voor de komende 2 weken (en als het aan mij ligt daarna zeker ook!) het coachen op zich nam.
Vol positieve vibes gingen we beginnen.
Het begin van de wedstrijd was voor Oosterkwartier. Na 13 minuten stond het dan ook 2-4 door treffers van Lars, Fabian, Sandra en Michiel. Toch kwam er een dip en konden we niet verder uitlopen tegen het matig spelende HBC. Door onder andere een fraaie treffer van Joëlla kwam de ruststand op 6-6.
Zou een kopje Beverwijkse thee ons dan goed doen in de rust?

Het zag er wel zo uit want na de rust vlogen we uit de startblokken en liepen we door treffers van Fabian en Sandra gelijk al weer weg naar 6-8 voorsprong.Toch kon er opnieuw geen vuist gemaakt worden en kwamen we in de laatste minuut zelfs op achterstand… 10-9.
Een dame van Oosterkwartier was het daar duidelijk niet eens; Britte Prinsen.
Terug op het veld na haar wekenlange uitschakeling, een grote vingersnee hield Britte aan de kant maar voor deze laatste minuten ging ze voor ons door de pijn heen.
In de laatste aanval kwam ze heel relaxt aanlopen en nam een perfect uitgevoerde doorloopbal. 10-10!
Vrijwel gelijk daarna was daar het laatste fluitsignaal en waren er gemengde gevoelens. Is dit een gestolen punt of hadden we hier gewoon makkelijk moeten winnen?
Naar mijn mening hadden we vandaag moeten winnen maar goed 1 punt is beter dan 0.
Volgende week weer voor de 2 punten tegen GroenGeel.

Tot volgende week,

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.