Kroniek van de E1

Op Sint-Maarten ging de zaalcompetitie van start met een stadsderby uit tegen Haarlem E1. De E’tjes van Haarlem waren net als onze E’tjes in de afgelopen veldcompetitie kampioen geworden, maar met alleen maar overwinningen en dus werd een pittige wedstrijd verwacht. In het eerste kwart speelden onze E’tjes echter ijzersterk en behaalden ze een voorsprong van 2-3. Vroeg in het tweede kwart sloeg Haarlem terug met twee goals. Met een prachtige aanval vanuit de aangeef scoorde Alexander vervolgens. Iedereen dacht dat het nu 4-4 was, behalve de scheidsrechter, want die keurde de goal af, omdat Alexander verdedigd zou zijn. Hierna waren onze E’tjes uit hun element. Het verdedigen lukte minder goed en ook van afstand was Haarlem trefzeker, waardoor de thuisploeg een ruime voorsprong behaalde. In de loop van het derde kwart herpakten onze E’tjes zich en gingen ze weer scherp verdedigen en loeren op een doorloopbal. Oosterkwartier maakte nog enkele mooie treffers, maar de achterstand was te groot om in te lopen. 15-6 was de einduitslag (3x Lex, 2x Floris, 1x Alexander).

 

 

Op 18 november speelden onze E’tjes hun eerste thuiswedstrijd in de zaal, tegen Blauw-Wit E1 uit Amsterdam. Twee blauw-wit gekleurde teams kan verwarrend zijn en dus speelden de gasten in omgekeerde shirts. Op het veld had Oosterkwartier tweemaal met klein verschil van Blauw-Wit gewonnen en ook deze keer ging het lange tijd gelijk op. Oosterkwartier verdedigde goed, maar aanvallend ontbrak aanvankelijk de vereiste scherpte, met een doelpuntloos eerste kwart als gevolg. Lex brak in het tweede kwart de ban door de bal met een net niet verdedigd schot in de korf te werken. Oosterkwartier ging steeds zorgvuldiger aanvallen, maar moest in het derde kwart een tegentreffer incasseren: 1-1. Met deze stand bleef de spanning groot, zeker nu aan beide kanten de bal meermalen net niet in de korf viel. In het laatste kwart wisten onze E’tjes de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Lex, die van zijn tegenstander veel ruimte kreeg, groeide uit tot man of the match door in dat kwart twee keer te scoren. Hij wist de bal zelfs tweemaal nogmaals in de korf te krijgen, maar die goals telden niet, omdat hij verdedigd werd. Door een doelpunt van Floris werd 4-1 de eindstand.

 

 

Victoria E1 kwam op 25 november vanuit Diemen op bezoek. Lex was verhinderd, maar hij kon gelukkig vervangen worden door een speler van de D1. Vanwege de nog jonge leeftijd van ons eerstejaars E-team was dat toegestaan. Achtereenvolgens zouden Ruben, Rafael, Daan en weer Rafael als stand-in fungeren. Floris was de afgelopen dagen ziek, maar gelukkig was hij nu net weer fit genoeg om te spelen. Lange tijd was het een boeiende wedstrijd tussen twee verzorgd spelende ploegen, die geconcentreerd verdedigden en voortdurend vanuit de aangeef probeerden te schieten. Aan het einde van het eerste kwart stonden de gasten voor (1-2), aan het einde van het tweede kwart Oosterkwartier (3-2) en aan het slot van het derde kwart weer Victoria (5-7). In het laatste kwart bleek Victoria toch echt te sterk. Helaas wisten onze E’tjes hun sterke spel van het eerste halfuur niet voort te zetten en de frustratie begon een beetje toe te slaan. Oosterkwartier zou niet meer scoren en moest nog vijf tegentreffers incasseren, zodat 5-12 de eindstand werd. De vijf goals van Oosterkwartier kwamen van vijf verschillende spelers: Armin, Daan, Floris, Rafael en Ruben.

 

 

Op 2 december volgde een uitwedstrijd in Amstelveen tegen KVA E1. De Amstelveners lieten direct zien dat ze zowel het aanvallen als het verdedigen goed beheersen, want al in het eerste kwart kwamen ze met 4-0 voor. Onze E’tjes herpakten zich en met twee treffers van Floris werd de achterstand nog in het eerste kwart verkleind tot 4-2. Aan het begin van het volgende kwart wist Lex na een gemist schot van Alexander uit de rebound te scoren: 4-3. Lex zou deze wedstrijd ook meerdere andere keren op de korf schieten met zelfs nog enkele treffers, maar hij werd hierbij steeds verdedigd en dus afgefloten.  Onze E’tjes moesten scherp verdedigen tegen de pogingen van KVA om met een doorloopbal te scoren en dus goed meelopen met hun tegenstanders. Dat lukte in de loop van het tweede kwart steeds beter, maar toch moest Oosterkwartier voor rust nog twee tegentreffers incasseren: 6-3. Onze E’tjes voerden ook meerdere mooie aanvallen vanuit de aangeef uit en vanuit zo’n prachtige aanval scoorde Floris kort na rust de 6-4. Daarna scoorde KVA en vervolgens werd een overtreding op Alexander begaan, waardoor hij een strafworp mocht nemen. Ondanks de hectiek van de drukke sporthal, waarin meerdere wedstrijden tegelijk werden gespeeld, wist Alexander zich goed te concentreren en de bal keurig onderhands in de korf te werpen: 7-5. In het vervolg van het derde kwart scoorde KVA tweemaal en maakte Floris zijn vierde goal: 9-6. Jammer genoeg  bleek ook in deze wedstrijd dat het laatste kwart tegen een sterke tegenstander zwaar is. De thuisploeg maakte nog vier treffers en onze E’tjes wisten helaas niet meer te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in 13-6.

 

 

Op 9 december was het weer tijd voor een stadsderby, thuis tegen Aurora E1, een team dat we al kenden van de afgelopen veldcompetitie. Toen bleek het een taaie tegenstander, waartegen eerst werd verloren en later nipt werd gewonnen. Ook deze keer lieten de spelers van Aurora direct zien erg goed te kunnen verdedigen, maar ook onze E’tjes kweten zich defensief uitstekend van hun taak. Daarnaast probeerden beide teams voortdurend met een doorloopbal te scoren en dat leverde een boeiend schouwspel op. In het eerste kwart maakten de gasten het eerste doelpunt. Kort daarna kreeg Armin een strafworp nadat de bal uit zijn handen was getikt. Armin wist de korf te raken, maar helaas ging de bal er niet in. Niet veel later was het Floris die alsnog voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. In het tweede kwart verdedigden de twee teams zo goed, dat geen van beide wist te scoren. In het derde kwart leek de wedstrijd open te breken, doordat Aurora meer ruimte weggaf. Floris bracht zijn team op voorsprong, maar de tegenstanders wisten gelijk te maken: 2-2. Direct na deze treffer scoorde Floris vanuit een mooie lange pass van Alexander en met deze hattrick stond Oosterkwartier weer voor: 3-2. Onze E’tjes kregen meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar helaas ging de bal er niet in. In het vierde kwart krabbelden de gasten op en maakten zij gelijk: 3-3. Vervolgens werd Floris bij een gemist schot op de korf verdedigd door een meisje dat als jongen speelde en dus mocht hij een strafworp nemen. Zou Floris voor de vierde keer scoren? Hij wist de korf te raken, maar jammer genoeg ging ook deze strafworp er niet in. Daarna volgde een heel spannende eindfase met meerdere kansen voor de gasten, maar steeds ging de bal niet door de korf heen. Er zou niet meer gescoord worden, waardoor 3-3 de eindstand werd, een passende uitslag voor deze mooie wedstrijd tussen twee teams die beide uitstekend hebben gespeeld. Na het laatste fluitsignaal klonk dan ook een luid applaus van beide supportersgroepen!

 

 

Twee dagen voor Kerstmis vond de laatste wedstrijd van het jaar plaats. Vorig weekend waren onze E’tjes vrij, maar hadden Floris en Lex knap hun debuut gemaakt in de D1, die een aantal spelers miste. Nu moesten onze E’tjes het in Amsterdam opnemen tegen Blauw-Wit E1. In zwarte uittenues verschenen onze E’tjes in de professionele sporthal van deze Korfbal League-club. In de afgelopen veldcompetitie was Blauw-Wit de grote concurrent om het kampioenschap, dat Oosterkwartier zou winnen, maar deze zaalcompetitie hadden de Amsterdammers al hun wedstrijden verloren. De Amsterdammers maakten nu echter het eerste doelpunt, maar nog in het eerste kwart maakte Floris gelijk. Aan het begin van het tweede kwart bracht Alexander met een mooie goal vanuit de aangeef zijn ploeg op voorsprong. De afgelopen dagen was hij ziek, maar deze zaterdagochtend was hij net fit genoeg om mee te spelen. Dankzij een treffer van Armin, eveneens mooi vanuit de aangeef, werd de voorsprong vergroot. Door een tegentreffer ging Oosterkwartier echter met een benauwde voorsprong de rust in: 2-3. Kort na rust leken onze E’tjes afstand te nemen. Lex onderschepte de bal en passte deze naar Floris, die aan de andere kant van het veld vrij stond en scoorde. Daarna maakte Floris vanuit een counter zijn derde goal: 2-5. Vervolgens bezeerde Armin zich aan zijn knie bij een ongelukkige botsing. Na bemoedigende woorden van de technische staf kon deze bikkel gelukkig verder spelen, maar ons team was helaas uit zijn goede flow geraakt. Blauw-Wit kon zich daardoor herpakken en begon te geloven dat het deze wedstrijd voor het eerst punten kon pakken. Dit leidde in het derde kwart tot drie Amsterdamse treffers, waarvan één of enkele net niet of misschien eigenlijk wel verdedigd waren. Daardoor gingen de ploegen met een stand van 5-5 het laatste kwart in. Die laatste tien minuten leverden een spannend schouwspel op tussen twee fel en snel spelende teams. Twee Haarlemse uitbraken leidden tot grote kansen voor Armin en Floris, maar hun schoten waren helaas niet raak. Onze E’tjes moesten ook scherp blijven verdedigen tegen de Amsterdamse aanvallen en dat lukte. Er zouden geen doelpunten meer vallen, zodat Oosterkwartier voor de tweede achtereenvolgende keer gelijkspeelde.

 

 

Zo hebben onze E’tjes de eerste zaalcompetitiehelft en 2023 afgesloten als nummer vijf van zeven. Een goede prestatie van onze eerstejaars E’tjes in de zware poule waarin zij na hun veldkampioenschap zijn ingedeeld. Nu mogen ze lekker vakantie vieren. Tot ziens in het nieuwe jaar!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.