Kroniek van de F1: voorjaarsveldcompetitie 2023, eerste helft

22 april, uit tegen ADOS F1: De competitie begon met een verre uitwedstrijd in Hoorn. Helaas kon Alexander er niet bij zijn, want hij moest afzwemmen voor zijn B-diploma (met succes!). Kangoeroe Servin ging in zijn plaats mee als reservespeler. De F’jes moesten duidelijk eraan wennen om weer buiten te korfballen. Het weer was aangenaam, maar het veld was wel vochtig en de bal daardoor glibberig. Daarnaast waren de F’jes lange tijd niet scherp en maakte een erg lange speler van de tegenstanders in de eerste drie kwarten het passen lastig. Na een doelpuntarme eerste helft (3-1) liep ADOS in het derde kwart flink uit naar een score van 10-2. Inmiddels had Servin als superspeler zijn debuut gemaakt in het team van zijn grote broer Armin. Na een indringende speech van de technische staf wist Oosterkwartier zich indrukwekkend te herpakken met zeven goals in het laatste kwart, die helaas niet voldoende waren om de achterstand goed te maken. Eindstand: 11-9 (4x Floris, 3x Lex, 2x Armin).

 

 

13 mei, thuis tegen Swift F1: Bij de eerste thuiswedstrijd mochten we het Amsterdamse Swift verwelkomen, waartegen in de zaal met klein verschil één keer werd gewonnen en één keer werd verloren. Die voorgeschiedenis beloofde een spannende wedstrijd en dat werd het inderdaad! De aanvankelijke achterstand van 0-3 was even schrikken, maar na deze wake-upcall en de impuls van een superspeler wist Oosterkwartier snel alsnog te scoren. Daarna werd over en weer steeds een of enkele keren gescoord en had ook Swift even een superspeler nodig. Aan het eind van elk van de eerste drie kwarten was het verschil tussen beide ploegen slechts één goal (in het tweede en derde kwart in het voordeel van Oosterkwartier), maar uiteindelijk werd het een gelijkspel en dat deed het beste recht aan de verhoudingen. Een vermakelijke wedstrijd, onder een warme zon, waarbij alle vijf de F’jes hebben gescoord. Eindstand: 11-11 (4x Lex, 3x Floris, 2x Armin, 1x Alexander, 1x Rani).

 

 

20 mei, thuis tegen Groen-Geel F2: Ook de volgende wedstrijd vond onder een heerlijk zonnetje plaats, maar nu tegen een club uit de Korfbal League. Ook deze wedstrijd leverde spannend vermaak op, waarbij onze F’jes vol aan de bak moesten tegen fysiek sterke tegenstanders, die erg goed waren in het fraai scoren van afstand. In het eerste kwart werd aan beide kanten goed verdedigd met een tussenstand van 1-2 als resultaat. Oosterkwartier miste vervolgens een strafworp en dat overkwam ook Groen-Geel vroeg in het tweede kwart. Daarna wisten beide teams veel doelpunten te maken. Oosterkwartier leidde bij rust met 6-5 en wist de voorsprong in het derde kwart zodanig te vergroten dat Groen-Geel een superspeler mocht inzetten. Ook in het vierde kwart moesten onze F’jes een tijd met vier tegen vijf spelen en dat was zwaar. Groen-Geel kwam goed terug en wist zijn achterstand zelfs om te buigen naar een voorsprong van 11-12. Oosterkwartier gaf echter niet op en sleepte in de laatste seconden toch nog een overwinning uit het vuur. Een prachtige wedstrijd, maar niet goed voor de harten van de toeschouwers! Eindstand: 13-12 (7x Floris, 3x Alexander, 2x Lex, 1x Armin).

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.