Kroniek van de F1: voorjaarsveldcompetitie 2023, tweede helft

3 juni, uit tegen Groen-Geel F2: Na de superspannende 13-12 overwinning tegen Groen-Geel moesten onze F’jes in hun volgende wedstrijd het tegen dezelfde club opnemen, maar nu uit in Wormer. Zou de thuisploeg zich gaan revancheren? Oosterkwartier begon onder leiding van aanvoerder Armin goed met een vroege treffer van Floris, maar toen ging Groen-Geel los met vier doelpunten. Dat was schrikken! Alexander mocht als superspeler invallen en zorgde gelijk voor een impuls met een goal van Lex als gevolg: 4-2. In het tweede kwart vloog de bal over en weer in een van de korven. Steeds nadat Groen-Geel scoorde, mocht Oosterkwartier een superspeler inzetten. In dit kwart was dat Floris, die zo vier keer mocht invallen en steeds mede ervoor zorgde dat gescoord werd. Ondanks al deze goals, was het verschil bij rust hetzelfde: 8-6. In het derde kwart begonnen onze F’jes met mooie combinaties de wedstrijd naar hun hand te zetten. Met vier goals achter elkaar greep Oosterkwartier de leiding, maar met een late tegentreffer bleef de voorsprong benauwd: 9-10. Floris viel aan het eind van het derde kwart even uit doordat hij zijn knieën op het kunstgras had geschaafd, maar met twee mooie pleisters kon in hij in het vierde kwart toch spelen. Aan het begin van dat laatste kwart zorgde Rani voor wat lucht door op aangeven van broer Alexander te scoren. Groen-Geel maakte daarna ook een doelpunt, maar met drie achtereenvolgende goals wist Oosterkwartier het verzet van de thuisploeg te breken. Een superspeler en nog een treffer konden de thuisploeg niet meer baten. Zo behaalde Oosterkwartier een knappe overwinning, waarbij alle F’jes gescoord hebben: 11-14 (7x Floris, 4x Lex, 1x Alexander, 1x Armin, 1x Rani).

 

8 juni, thuis tegen ADOS F1: Daarna moesten onze F’jes een avondwedstrijd spelen, omdat tegenstander ADOS op de zaterdag erna geen team op de been kon brengen. Op de donderdagavond kwam ADOS echter met een ruime selectie naar Haarlem. Een beladen wedstrijd, want ADOS stond bovenaan en zou bij winst kampioen zijn, maar als onze F’jes zouden winnen, dan zouden zij de koppositie grijpen! De wedstrijd begon met sterk verdedigend spel van beide ploegen. In het eerste kwart wist Oosterkwartier tweemaal door de defensie van de tegenstanders te breken met goals van Floris. In het tweede kwart sloeg ADOS terug met twee goals, zodat de ploegen met een gelijke stand de rust ingingen. In het derde kwart namen de bezoekers de overhand. Mede door het defensieve spel van ADOS, dat daarbij erg geholpen werd door de lengte van enkele spelers, lukte het onze F’jes niet om hun gebruikelijke speelwijze te hanteren. De fysieke blokkades van de tegenstanders maakten passen, snel combineren en scoren lastig. Dat leidde bij enkele F’jes tot frustratie en een beetje emotie, maar leren omgaan met tegenslag hoort ook bij sport. Na het derde kwart leidden de tegenstanders met 3-6, zodat Oosterkwartier een superspeler mocht inzetten, wat ook in het laatste kwart een paar keer zou gebeuren. Oosterkwartier kreeg in dat kwart een knappe opleving en wist de achterstand tot een verschil van één goal terug te brengen: 6-7. Het lukte echter niet om verder door de Hoornse muur te breken. ADOS sloeg weer terug en stelde zijn kampioenschap veilig. Een moeilijke wedstrijd voor onze F’jes, maar ze hebben hun best gedaan en als een echt team geprobeerd elkaar te helpen, waarvoor ze lof verdienen! Eindstand: 6-10 (3x Floris, 2x Lex, 1x Armin). Overigens waren onze F’jes erg trefzeker bij de strafworpen na afloop: 7-5, met drie goals van Alexander, twee van Floris en twee van Lex.

 

17 juni, uit tegen Swift F1: Voor de laatste wedstrijd van het seizoen moesten onze F’jes naar Amsterdam, tegen het om de hoek van Artis gevestigde Swift. Wedstrijden tegen Swift staan garant voor spanning, want dit seizoen werd tegen deze club eenmaal gelijkgespeeld, eenmaal nipt verloren en eenmaal nipt gewonnen. Deze keer zou sowieso memorabel worden, aangezien het voor onze jongens, vanwege hun leeftijd, de laatste wedstrijd als F’jes was. De Amsterdammers kwamen sterk uit de startblokken en stonden al snel met 3-0 voor. Alexander mocht nu als superspeler invallen en liet met een assist Floris vrijwel direct scoren. Floris scoorde vervolgens nog twee keer en Lex zorgde daarna voor een voorsprong van 3-4. Door een Amsterdams doelpunt eindigde het eerste kwart echter met een gelijke stand. In het tweede kwart volgden over en weer meerdere goals. Oosterkwartier had een aantal mooi uitgespeelde aanvallen, maar door de focus op scoren, schoot het verdedigen er een beetje bij in. Alexander vocht echter weer mooie duels uit met de sterkste speler van de Amsterdammers en zus Rani had een paar kansen die helaas misgingen. Lex wist enkele malen de bal mooi te onderscheppen en met twee goals van hem en twee van Armin was de stand bij rust nog steeds gelijk: 8-8. Na rust werd door beide ploegen sterk verdedigd, waardoor er weinig doelpunten vielen, maar de spanning bleef onverminderd hoog. De fel spelende en van afstand gevaarlijke thuisploeg stond aan het einde van het derde kwart met 10-9 voor. In het laatste kwart scoorde Swift nog een keer, maar hield Floris met zijn vijfde treffer van de wedstrijd de spanning erin: 11-10. Oosterkwartier wilde graag met één of twee punten naar huis gaan en deed erg zijn best om te scoren met meerdere pogingen die net misgingen, maar het mocht niet meer baten. 11-10 werd de eindstand (5x Floris, 3x Lex, 2x Armin). Bij de strafworpen na afloop was Oosterkwartier weer erg productief met zeven treffers (3x Armin, 2x Floris, 1x Lex, 1x Rani) tegen vier van de tegenstanders.

 

Zo eindigde de voorjaarsveldcompetitie met twee overwinningen, één gelijkspel en drie (kleine) nederlagen. Een goed resultaat in een poule waarin alle ploegen aan elkaar gewaagd waren! Voor onze jongens een mooie afronding van twee jaar spelen als F’jes, waarin ze zich geweldig ontwikkeld hebben tot een mooi team, met als hoogtepunt het kampioenschap in de laatste najaarsveldcompetitie! Ook complimenten aan de enige dame van het team, die, zonder gewisseld te kunnen worden door een ander meisje, steeds hele wedstrijden moest spelen. Desondanks heeft ze meermalen weten te scoren en dat als jongste lid van het team! Na de zomer begint voor de jongens als E’tjes een nieuwe fase. Spannend, maar we kijken ernaar uit!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.