OKW 1 wint 5 keer op rij

Zondag 15 september: OKW 1 – Stormvogels 1

Wedstrijd van de gemiste strafworpen

 

Na de zomerkilo’s van de vakantie er weer af te hebben getraind (nouja, sommigen dan) en het jubileumweekend veilig te hebben overleefd (jaja, sommigen dan) mochten we voor het eerst dit seizoen écht in actie komen.

 

Een rare wedstrijd. Voor het eerst sinds jaren stond vandaag Kirsten niet in het veld, Raoul begon in de verdediging, Michiel was er niet voor het water, Jeffrey was er niet om te filmen, Marco was gestopt met de selectie en toch gaat hij maar niet weg en Luuk stond in het veld met een Oosterkwartiershirt, even wennen voor degene die niet zo goed tegen veranderingen kunnen dus.

 

Nieuwkomer Luuk opende de wedstrijd met 1-0. Helaas nam Stormvogels de voorsprong over; 1-2. Raoul, Jorn en Luuk wisten een verdere achterstand te voorkomen en brachten ons naar 4-2. Vanaf dat moment hebben we niet anders dan voor gestaan. Met 8-4 liepen we de kleedkamer in. Na rust vielen de doelpunten snel, na 3 minuten spelen stond het 10-6. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 17-11.

 

Dinsdag 17 september: Triaz 1 – OKW 1

Marit en Luuk (beide 4 doelpunten) onmisbaar in avondwedstrijd tegen Triaz

 

Triaz had zijn huiswerk goed gedaan. Ze waren het weekend bij ons op het veld gespot en in de wedstrijd merkten we al snel welke tactiek daaruit voorkwam. We kwamen al snel met 2-0 achter te staan, iets wat we al een tijdje niet meer gewend waren. Gelukkig wisten we dit om te zetten, met 6 doelpunten op rij stonden we ineens met 2-6 voor maar gemakkelijk ging het zeker niet. Gelukkig hadden we Marit, nog nooit heb ik de meid zo scherp gezien, met 4 doelpunten in de eerste helft speelde zij dan ook een groot aandeel in onze 6-8 voorsprong bij rust.

 

De 2de helft was dramatisch, niks viel en niks lukte. Triaz kwam terug naar 8-8 en pas na 12 minuten spelen wisten wij de korf te raken. Het stond 10-10 in de laatste minuut, Bo kreeg een strafworp mee en Luuk mocht deze gaan nemen. Met deze stand leverde dat de nodige spanning op, gelukkig had Luuk na de wedstrijd tegen Stormvogels hard op strafworpen getraind. In de tweede helft is het alleen Luuk gelukt om tot doelpunten te komen, in deze 30 minuten heeft hij 3 keer weten te scoren, wat precies genoeg was om de winst binnen te halen.

 

Eindstand 10-11 en zoals Joe zou zeggen…: “1 Punt mee naar Haarlem en 1 mee naar Hillegom.”.

 

Zondag 22 september: Purmer 1 – OKW 1

Luuk, Sandra, Alex en Raoul zetten OKW 1 op 0-6 voorsprong

 

Al heel snel werd duidelijk dat dit geen spannende wedstrijd zou worden. Na 10 minuten spelen stonden we al met 0-6 voor, het is dan ook nooit een spannende wedstrijd geworden. Tja, wat valt er over te zeggen? Niet zo veel. Met 2-11 gingen we de rust in, de 20 zouden we moeten kunnen halen. En dat was ook! Eindstand: 7-20.

 

Zaterdag 28 september: DKV (IJ) 1 – OKW 1

San, Nico en Jorn verrassen publiek met doorloopballen

 

Het waaide ontzettend hard, wat het scoren lastig maakte. Het duurde dan ook wel even voordat het ons lukte om echt los te komen van DKV, zo stond het na een kwartier spelen 4-6. Pas daarna lukte het ons om een gat te slaan en liepen we uit naar een voorsprong van 4-10 waarmee we de rust inliepen.

 

Waar we in de 1ste helft eindigde met een doorloopbal van Sandra, startten we in de 2de helft met een doorloopbal van mijzelf. Nou, als San en Ik ineens doorloopballen gaan nemen en scoren, dan moéten we wel winnen. Hoewel we in de 2de helft met wind mee konden spelen, hebben we toch maar een magere 6 keer weten te scoren (zeker gezien we in de eerste helft met wind tegen er 10 in hadden liggen).

 

En in het rijtje van “zeldzaamheden”: in de laatste minuut van de 2de helft is het ook Jorn gelukt een doorloopbal te nemen én te scoren!

 

Zaterdag 5 oktober: OKW 1 – Amsterdam 1

Jasper bekroond debuut OKW 1 met doelpunt

 

In het rijtje van zaterdagwedstrijden voor OKW 1: Amsterdam 1, het oude team van onze nieuwste aanwinst Jasper. Gezien de ranking zou dit een makkie moeten zijn, de nummer 1 tegen de nummer 8. Zo ambitieus als onze Koreaan dan ook is, had Joe als doel gesteld meer dan 20 keer te scoren. Inmiddels weten we allemaal dat dit is gelukt. Met rust stonden we al met 11-3 voor en 10 minuten na rust ging het ineens wel heel snel allemaal. Vanaf de 15-4 scoorden we maar liefst 9 keer achter elkaar, dit zorgde ervoor dat we 23-4 voor kwamen met nog 5 minuten te gaan. Helaas is het ons net niet gelukt de 25 aan te tikken, eindstand: 24-6.

 

Zaterdag nemen we het op tegen Corvers, de nummer 2 uit de poule. Zij staan 2 punten onder ons dus bij winst doen we goede zaken. Tot zaterdag!

 

Groetjes Nico

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.