OKW 1 wint Haarlemse korfbalweek 2019

Op dinsdag 12 november kwam de selectie al in actie tegen HBC 1 en Fluks 1, beide wedstrijden werden gewonnen (klik hier voor het verslag). Om zeker te zijn van een plek in de halve finale hoefde OKW enkel nog Sporting Badhoevedorp te verslaan, dit duel vond plaats op donderdag 14 november. Badhoevedorp is een oude bekende van Oosterkwartier. In het verleden hebben er genoeg competitie- en oefenwedstrijden plaatsgevonden om te weten dat Badhoevedorp een gewaagde tegenstander is. De verwachting was dan ook dat het een moeilijke, spannende wedstrijd zou worden maar al snel bleek Oosterkwartier de sterkere partij.

 

Oosterkwartier opende de wedstrijd met 1-0 maar al snel volgde een doelpunt van Badhoevedorp en stond de score weer gelijk; 1-1. Daarna wist Alex twee keer korf te raken en bracht ons op een 3-1 voorsprong. Badhoevedorp scoorde en kwam tot 3-2 weer een puntje dichterbij, veel tijd kregen ze gelukkig niet want Luuk bracht ons snel weer op twee verschil. Vanaf 4-2 ging het snel met de score, we liepen verder uit naar 6-2 en 9-3 (ruststand). Vanaf dat moment scoorden we vrijwel om en om, steeds een doelpunt van ons, gevolgd door een doelpunt van Badhoevedorp. Op het eind wisten we driemaal op rij te scoren, waardoor we uitkwamen op 20-11, gevolgd door 20-12 en een eindstand van 22-12. Deze ruime overwinning op Badhoevedorp leverde ons een plek op de in de halve finale, waarin we het mochten opnemen tegen Aurora 2.

 

Het was een wedstrijd die moeizaam begon, waarbij we zelfs (voor het eerst dit toernooi) achterkwamen met 2-4. Gelukkig bleek dit van korte duur en het enige spannende moment van de wedstrijd, die we na 50 minuten spelen wisten te winnen met een uitslag van 23-8. Ondertussen had Aurora 1 op het andere veld gewonnen van Rapid 2 (10-11) waardoor wederom Aurora op het programma stond. Na 3 uur lang te hebben gewacht begon dan om 18:30 de finale. Het was een zware, moeizame en spannende wedstrijd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me de score slecht kan herinneren, we hebben deze wedstrijd niet gefilmd en ook de score niet op papier bijgehouden. Het enige wat ik zeker weet is dat we na een (moeizame en slechte) 1ste helft de rust inliepen met een magere 7-6 voorsprong. De tweede helft duurde voor mijn gevoel precies 25 minuten te lang. Je kon aan alles merken dat iedereen op was, zoveel wedstrijden in zo weinig dagen. Ik was vooral bang voor Marit want nergens in de zaal heb ik een zuurstoftank zien staan. Gelukkig kwam het eindsignaal nét op tijd om haar overeind te houden en dankzij de 14-11 overwinning (wat een stand he…) mochten we, na een super goede prestatie op de HKW 2019, de eerste prijs in ontvangst nemen. Na jaren kan de prijzenkast van Oosterkwartier weer open (als we de sleutel nog kunnen vinden), al moet ik zeggen dat het niet veel scheelde of de beker had in 5 delen de kast in gemoeten (Maaikeeee…).

 

Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid en support afgelopen week. Met een goed gevoel gaan we straks het eerste speelweekend in. Voor het eerst sinds jaren mag Oosterkwartier uitkomen in de 3de klasse en wederom hebben we jullie support meer dan nodig. Hopelijk zien we jullie de 24ste allemaal weer in de Spaarnehal, tijdens het eerste (thuis)speelweekend. Het derde, tweede en eerste spelen achter elkaar thuis vanaf 14:35 uur en vergeet vooral de E niet, die speelt op 23 november ook hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe zaalseizoen; 10:10 in de Spaarnehal!

 

Tot dan!

 

Groetjes Nico

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.