OKW 1 wint ook return tegen Purmer

Inmiddels hebben we alle tegenstanders gehad en dus begonnen we afgelopen weekend weer van voor af aan. De eerste in dit rijtje was Purmer. Hoewel er op het veld met 15-17 verloren werd hebben we dit in de zaal goedgemaakt door met een 23-14 overwinning de punten in Haarlem weten te houden.

 

De eerste minuten van de wedstrijd verliepen stroef, genoeg kansen maar onze aanval wist de bal nog niet door de korf te krijgen. Gelukkig maakte Purmer hier en daar wat verdedigende foutjes waardoor we na zes minuten spelen met 0-3 voorkwamen, alle drie de doelpunten kwamen voort uit strafworpen gescoord door Marit (2) en Tobias (1). Hierna liepen we verder uit naar 0-5, pas na een kwartier spelen kwam voor Purmer de eerste score op het scorebord en zo stond het 1-5. Van 1-6 tot 5-10 verliep de score om en om. Nadat Bo de 5-11 op het scorebord bracht volgde een doelpuntloze periode van zeven minuten. Steeds was na één keer schieten de bal weg maar gelukkig wist onze aanval zich te herpakken. Er volgden aanvallen waarbij er twee/drie keer herhaald kon worden maar helaas vielen deze kansen er niet in. Vlak voor rust profiteerde Marit van het instappen van haar dame, met een strafworp die zij zelf scoorde liepen we met 5-12 de kleedkamer in.

 

Purmer kwam scherp uit de bespreking en had weinig tijd nodig om iets dichterbij te komen; 7-12. Maar Purmer was niet de enige die scherp aan de tweede helft begon, wij wisten vijf keer op rij te scoren en zo werd het gat vergroot naar 7-17 met nog twintig minuten te spelen. In deze twintig minuten was het steeds Purmer dat tot een doelpunt kwam, gevolgd door twee/drie tegendoelpunten van onze kant. In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen wij niet meer tot scoren toe, alleen Purmer wist nog twee keer achter elkaar te scoren en zo eindigde de wedstrijd met 12-25.

 

Zoals verwoord in het Haarlems Dagblad was het niet onze beste wedstrijd. Hoewel we het daar allemaal denk ik wel mee eens zijn is dat ook iets wat we inmiddels al meerdere weken zeggen. Dat is ook logisch want er is maar één wedstrijd je beste en die bewaren we het liefst voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zaandam Zuid. Als we kijken naar hoe ruim we de meeste wedstrijden gewonnen hebben mogen we denk ik ook niet klagen. Net als vorige week tegen WWSV heeft afgelopen weekend iedereen weer gescoord. Marit zeer zuiver op haar strafworp (4/4) en Bo trefzeker met 9 doelpunten.

 

Komende zondag spelen we thuis tegen HBC om 15:45 uur maar eerst mogen we even bij OKW 2 & 3 afkijken hoe het moet want die spelen voor ons:

– 13:15 uur OKW 3 tegen Apollo 4 (beide teams zijn gedeelde nummer 2)

– 14:30 uur OKW 2 tegen ALO 5 (de nummer 2 uit de poule tegen de nummer 1)

 

Tot zondag!

 

Groetjes Nico

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.