OKW 2 – KZ/Thermo4U 7

We zijn halverwege, nouja bijna halverwege. Vandaag reste ons de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie voordat alles weer van vooraf aan zou beginnen. Laatste tegenstander was KZ uit Koog aan de Zaan. En nu we dan halverwege zijn kunnen we langzaam wel concluderen dat dit jaar de strijd gaat tussen DKV Victoria en Oosterkwartier. Vorige week werd misschien wel de andere concurrent direct uitgeschakeld voor de titel. Aurora moet dit jaar genoegen nemen met wederom… niks! Wij staan bovenaan, foutloos bovenaan moet ik er bij zeggen! DKV volgt ons op 3 punten en moest op bezoek bij Groen Geel, die met 1 punt de rode lantaarn in hun bezit hebben. Kijkend naar de stand en tegenstander wisten we dat we gewoon zelf moesten winnen.

 

De eerste aanval van KZ was gelijk raak. Gelukkig maakte Faab er snel 1-1 van maar het liep alles behalve vloeiend. Het was stuivertje wisselen in de eerste minuten. KZ kwam weer op voorsprong en wij maakte weer gelijk.. een ietwat geluk balletje achter de korf op een basketbalmanier afgemaakt.
Maar ook die geluksballetjes moet je hebben en tellen mee. De vakwissel was een feit en we hoopten nu onze voorsprong uit te bereiden.
We kwamen moeilijk los en ons spel was soms niet heel erg best. Veel plaatsfouten maar ook wel balletjes die net niet vielen. Gelukkig konden we wel mee scoren en namen we halverwege de eerste helft even het initiatief via Anouk en Joëlla. Misschien hadden we ons toch verkeken en was KZ helemaal niet zo slecht als dat ze er voor stonden op de ranglijst. Ze hadden best een leuk team maar scoorde gelukkig niet. Strafworpspecialist Faab legde er in de eerste helft 2 in, Miranda pakte haar standaard doelpuntje mee en Mitch bekroonde een redelijk goede eerste helft met een lekkere knal van 5 meter vlak voor de rust: 8-7.

 

Na rust kwamen Jasper en Kim in de ploeg. Met al het gecoach van de zijlijn had ik eigenlijk al de hele eerste helft het idee dat Kim in het veld stond (positief) maar dat terzijde. Het werd door een strafworp 8-8 en het leek een kopie te worden van de eerste helft. Anouk zag dit liever niet gebeuren en wilde het publiek toch nog vermaken: 9-8. De 10-8 werd gemaakt door Jasper. Nou is dat geen grote verassing, maar deze manier van scoren zien we niet al te vaak bij onze sluipschutter. Hij is ook dodelijk van dichtbij, een doorloopbal uit het boekje bracht ons eindelijk op een verschil van meer dan 1. KZ leek het opgegeven te hebben en Miranda had maar 2 aanvallen nodig om 2 keer te scoren. Het verschil was ineens 4 en de wedstrijd leek gespeeld. Met nog 10 minuten te spelen wisten we dat we dit niet meer weg zouden geven en konden we de 6e overwinning op rij bijschrijven.
Eindstand uiteindelijk 15-11.

 

Toen ik na afloop mijn telefoon wilde checken of Groen Geel had kunnen stunten tegen DKV  kwam ik op ander nieuws. Kobe Bryant is omgekomen bij een helikopter ongeluk. Vrienden van vroeger hadden jeugdhelden als Kluivert of Ronaldo. De mijne was Kobe Bryant. En er is een uitspraak van hem die ik altijd onthouden heb..

 

“The moment you give up, is the moment you let someone else win”.

 

Laat dit een klein beetje motivatie zijn van mijn jeugdheld naar ons. Wij geven dit seizoen niet op en gaan vol voor dat kampioenschap!

 

Te beginnen volgende week zondag. Dan is BEP onze volgende tegenstander, gevolgd door een lange pauze van een hele dikke 3 weken.
Op naar 7 op een rij!

 

Tot volgende week.
Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.