Oosterkwartier 1 begint met zege aan het nieuwe zaalseizoen

Het nieuwe zaalseizoen is net begonnen en ik loop nu al achter met de verslagen. Hoewel we het zondag nog opnamen tegen HBC, is het alweer ruim een week geleden dat we voor het eerst in de zaal aan de slag mochten. Purmer stond op het programma; hetzelfde Purmer waar we op het veld kostbare punten hebben laten liggen door het 15-17 verlies op eigen veld. We hadden dus nog iets goed te maken.

 

We begonnen met volledige scherpte aan de wedstrijd, Marit en Bo zorgden in zeven minuten tijd al voor een 4-0 voorsprong. Na dertien minuten spelen kwam ook voor Purmer de eerste score op het bord. Vanaf begin af aan leken we grip te hebben op de wedstrijd en het gat dat we hadden geslagen is eigenlijk nooit meer in gevaar geweest. In de eerste helft hebben we dit gat echter niet echt weten te vergroten, daardoor voelde een 10-5 ruststand ook nog niet echt alsof we de overwinning al veilig hadden gesteld. Gaan we deze voorsprong kunnen behouden of zwakken we na rust nog in en komt Purmer dichterbij?

 

De eerste aanval na rust zorgde Bo meteen voor een doelpunt; 11-5. Maar Purmer kwam snel met een antwoord en bracht het gat weer terug tot vier doelpunten verschil. Vanaf dat moment hebben we het gat langzamerhand weten te vergroten. We klommen naar zeven doelpunten verschil maar zakten ook weer terug naar een verschil van vier; 17-13 is het inmiddels. In de laatste tien minuten van de wedstrijd hebben we pas echt in score kunnen laten zien dat wij die dag de sterkste ploeg waren. Van 17-13 kwamen we op 19-13, 19-14 en in de laatste zeven minuten liepen we weg naar de 23-14 eindstand.

 

Aan de eindstand te zien leek het een gemakkelijke overwinning maar iedereen die de wedstrijd heeft gezien of gespeeld zal daar toch wat anders over denken, het was namelijk geen bijzonder goede wedstrijd. De voorsprong hebben we altijd weten te behouden maar tot tien minuten voor tijd hebben we het gat niet groot genoegen weten te slaan om echt vrijuit te kunnen spelen. Maar goed, we hebben gewonnen en daar gaat het om. Met een 23-14 eindstand denk ik dat we het verlies van eerste helft veld goed hebben gemaakt en hebben we het zaalseizoen met een ruime overwinning geopend. Iedereen uit de basis heeft gescoord, topscorers waren Bo (5) en Tobias (volgens het formulier 4 maar volgens mij 5).

 

Afgelopen zondag hebben we het opgenomen tegen HBC. Het HBC waarvan we op het veld en de HKW hebben gewonnen, de verwachtingen lagen dus hoog. Benieuwd of we deze waar hebben gemaakt? Houd dan de website/Facebook in de gaten want het wedstrijdverslag komt snel online.

Tot morgen!

 

Nicoleta

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.