Oosterkwartier 1 loopt achter de feiten aan tegen medekoploper Zaandam Zuid

Aan het begin van het zaalseizoen zeiden we het meteen tegen elkaar; als we kampioen willen worden zullen we het op moeten nemen tegen DTS (degradant uit de 3de klasse) en Zaandam Zuid. Het Zaandam Zuid waar we het al jaren lastig tegen hebben, een zeer gelijkwaardig tegenstander. Zaandam Zuid speelt nu voor het tweede jaar al 3de klasse op het veld en heeft vorig jaar zaal bedankt voor promotie maar dit jaar zijn ze gebrand om toch te promoveren, net als wij.

 

De spanning zat er goed in, als we vandaag winnen dan hebben we wat ademruimte en ligt er minder druk op de return bij ons thuis. Het fluitsignaal klonk, Zaandam Zuid nam de bal uit en meteen de eerste aanval was het raak; een strafworp zorgde voor de 1-0. Het duurde gelukkig niet lang voordat onze aanval de score weer gelijk trok, dit hebben we vol kunnen houden tot de 2-2. Zaandam Zuid liep uit naar 5-2 en vervolgens naar 7-3. We hadden veel moeite met het neerzetten van een goede rebound en konden daardoor onze schoten nauwelijks herhalen, vaak was na één schot de bal weer weg. Gelukkig hebben we in de laatste vijf minuten voor rust het gat kunnen verkleinen tot een 8-6 ruststand, als we meteen de 8-7 maken kunnen we weer goed aansluiten.

 

En ja hoor, het was niet de eerste aanval na rust maar we wisten eerder te scoren dan Zaandam Zuid en zo werd het 8-7. Helaas wist ZZ het gat weer te vergroten; 12-8, 14-9. Waar bij velen de gedachte ging dat de wedstrijd hiermee wel gespeeld zou zijn hebben wij anders bewezen. Kirsten, Alex en Sandra brachten ons terug naar 14-12 en vanaf dat moment werd het bloedspannend. ZZ scoorde de 15-12 maar wij wisten snel weer aan te haken; 15-14. Daarna volgde een doelpuntloze periode van tien minuten. Nog steeds staat het 15-14 en we hebben nog maar drie minuten te gaan. We móeten eerder scoren dan ZZ, anders wordt het lastig. Gelukkig was daar Raoul met de gelijkmaker, voor het eerst sinds de twaalfde minuut (van 2-2 naar 3-2) dat we niet tegen een achterstand aankijken. De minuten daarna waren zenuwslopend, vraag maar aan Lotti, die heeft geen nagels meer. ZZ kreeg een vrije bal mee maar die werd gemist, YES! Helaas konden we deze niet afvangen en bleef de bal in bezit van ZZ, die hiervan profiteerde en de voorsprong terugnam. Nog een minuutje te gaan, we hadden nog één kans. Toob in de aangeef, San in de rebound, Bo komt door en San trekt weg, Toob gooit de bal in één keer door op San en daar is hij dan; 16-16! ZZ heeft nog één bal mogen gooien en toen klonk het eindsignaal, gelukkig!

 

Helaas hebben we vandaag niet weten te winnen maar we waren dolblij met een gelijkspel want het voelde als winst; geen enkele keer voor gestaan, achter gestaan met een gat van vijf doelpunten, steeds dichterbij kunnen komen maar telkens ZZ die daarop reageerde en dan gelukkig in de laatste minuut de schade kunnen beperken. Nu op naar volgende week, die nog wel eens interessant zou kunnen worden. Wij nemen het thuis in de Spaarne op tegen DTS en Zaandam Zuid mag aan de bak tegen Aurora, een wedstrijd die ZZ niet zomaar gewonnen heeft.

 

Tot volgende week!

 

Groetjes Nico

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.