Oosterkwartier 1 maakt verwachtingen tegen HBC waa

Op 2 december stond HBC op het programma. HBC staat op het veld bovenaan en heeft alleen tegen ons punten laten liggen, met 4-11 wonnen we deze wedstrijd bij hun op het veld. Ook in de poulefase van de Haarlemse Korfbalweek mochten we het tegen HBC opnemen, waar we met een eindstand van 22-10 hebben laten zien welke tegenstand zij in de zaal van ons kunnen verwachten. De verwachtingen lagen dus hoog en in die zin hadden wij die wedstrijd misschien wel meer te verliezen dan HBC.

 

Alex opende de wedstrijd met een afstandsschot maar HBC kwam meteen die aanval daarna met het tegenantwoord. De score was geopend en dat leek vooral in ons voordeel uit te pakken. We scoorden zes keer achter elkaar en liepen van 1-1 uit naar een 1-7 voorsprong door doelpunten van Bo, Marit en Tobias. Een voorsprong waarvan je normaal in deze klasse zou denken dat de winst al bijna binnen is maar dat gevoel vloeide snel weg. HBC wist voor rust deze achterstand terug te brengen tot een verschil van drie; 4-7 ruststand.

 

Meteen na rust maakte Bo de 4-8, een hele belangrijke want als HBC terug naar 5-7 had gekomen hadden we het toch wat benauwd gekregen denk ik. Onze eerste aanval na de vakwisseling maakte Alex de 4-9 en leken we onze voorsprong weer te vergoten. Daarna bleven we vrij om en om scoren, waarbij het gat steeds vijf/zes doelpunten in ons voordeel telde. Vanaf 7-12 verliep de score aan onze kant weer hard, we liepen uit naar 7-17 met nog een kwartier te spelen. HBC maakte daarna de 8-17 waarna wij verder uitliepen naar 8-21. In de laatste vijf minuten hebben wij niet meer weten te scoren. Met nog twee doelpunten aan de kant van HBC eindigde de wedstrijd na zestig minuten spelen met 10-21.

 

Niet per se een van de beste wedstrijden maar ik denk wel een leuke om te zien (in ieder geval om terug te zien). We hebben als vak(ken), team en selectie weer goed samengewerkt, wat ons tot een overwinning heeft gebracht. Het is dan ook wel leuk om te zien dat (net als vorige week tegen Purmer) iedereen uit de basis heeft gescoord.

Tot volgende week!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.