Oosterkwartier 1 stuurt DTS zonder punten terug naar Enkhuizen

Een historisch moment in de geschiedenis van H.K.C. Oosterkwartier, vandaag op 15 december 2018: wedstrijd Oosterkwartier 1 is in kantine te volgen via livestream. Vandaag moesten we het doen met een bijna lege tribune, het is zelden zo stil geweest in de zaal. In onze kantine was namelijk de winter wonder reünie al van start. Zelfs dan willen onze trouwe supporters geen seconde missen en dus heeft Lotti via YouTube de livestream verzorgd.

 

Vandaag stond DTS op het programma en zoals ik al schreef in het wedstrijdverslag tegen Zaandam Zuid: om kampioen te kunnen worden in de zaal moeten we eerst Zaandam Zuid en DTS verslaan. DTS is vorig jaar gedegradeerd uit de 3de klasse, zowel veld als zaal, en dus zeer gebrand om zo snel mogelijk weer uit de 4de klasse te komen. Ook bij DTS zijn er spelers teruggekeerd van een periode bij Blauw Wit, promoveren is dan denk ik ook een mooi streven. Gelukkig vertelde DTS ons dat we onze borst maar nat moesten maken want dat waren we bijna vergeten. En zo namen we zaterdagmiddag om 15:30 uur de bal uit, mét natte borst.

 

Al snel liet DTS blijken waarom, zij namen het voortouw in de wedstrijd door de score te openen; 0-1. Meteen daarna kwam vanaf onze kant het antwoord; 1-1 door Raoul. Tobias, Jorn en Alex volgden hem hierin en brachten ons na zes minuten spelen op een 5-1 voorsprong. Een voorsprong die DTS al snel weer terug wist te brengen naar 5-4. Tot 8-6 (zestien minuten gespeeld) heeft DTS goed bij kunnen blijven. DTS kwam dichterbij maar daar trokken we ons nog niks van aan. Zo zorgden Bo, Tobias en Raoul ervoor dat we met een 13-6 ruststand de kleedkamer inliepen. We zaten daar met een redelijk goed gevoel over de wedstrijd maar ook met de kennis (we hebben het vorige week zelf ervaren tegen Zaandam Zuid) dat zo’n gat niet inhoud dat de wedstrijd al is gespeeld, we hebben tenslotte nog dertig minuten te gaan.

 

Na rust leek DTS goed de kleedkamer uitgekomen te zijn. Ze begonnen weer fel aan de tweede helft en dat drukte zich ook in score uit; twee keer op rij was het raak en DTS bracht daarmee de stand op 13-8. Marit, Jorn en ikzelf grepen in waardoor we inmiddels met 16-8 voorstaan. Voor ieder doelpunt dat DTS daarna maakt komen wij met twee/drie tegendoelpunten wat ons op een eindstand van 23-13 brengt. Ik zou meer over de tweede helft kunnen zeggen maar zo spannend is het allemaal niet.

 

Na de wedstrijd snel door naar de kantine want daar stonden heerlijke burgers, worstjes en natuurlijk een hoop gezelligheid op ons te wachten. Inmiddels weten we ook dat Zaandam Zuid en Aurora gelijk hebben gespeeld, daardoor blijft Aurora nog iets verder op afstand en staan wij nu op de eerste plek met één puntje los van Zaandam Zuid.

 

Ik hoop jullie allemaal weer in het nieuwe jaar te zien, 5 januari op de nieuwjaarsborrel (info volgt) of 12 & 13 januari tijdens het eerste speelweekend van 2019. Fijne feestdagen en de beste wensen!

 

Groetjes Nico

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.