Oosterkwartier 2 – Aurora 3

Van vorige week geen uitgebreid verslag, maar een korte samenvatting. Dat deze beslist geen recht zal doen aan de epische titanenstrijd van de blauw witte strijders tegen de nummer 2 van deze ijzersterke poule spreekt vanzelf. Een prima begin van de wedstrijd tegen DKV Victoria 3 werd helaas gevolgd door een mindere fase, waarin de gasten een mooie inhaalrace net niet wisten te bekronen. In de absolute slotfase van de wedstijd kwam de doelpuntenmachine die OKW 2 normaal is gelukkig weer op gang, waardoor de opmars van DKV vakkundig gestuit kon worden. Het hielp natuurlijk ook mee dat de gasten elkaar in de weg gingen staan.

 

Dan afgelopen zondag. De veelbesproken wedstrijd tegen Aurora 3. En dat nog wel zonder de beste (?) heren, want het eerste kampte met wat spelers met een verlopen paspoort die dus de interland in Roermond niet mochten spelen. Mede door de absentie van topscorer Jasper, atleet Michiel en feestbeest Joëlla (die er overigens toch wel was, en keurig op tijd) beloofde het een interessant potje te worden. Gelukkig bood het derde als altijd soelaas, want met de inbreng van Marco en Kevin, Paul, Lukas en Jolyn als wissels stond er toch weer een prima team. Jolyn bedankt voor het opschrijven van de doelpunten tijdens beide genoemde wedstrijden. Een stuk beter leesbaar dan dat gekriebel van de ‘normale’ wisselspelers.

 

De vooraf besproken fameuze beginbal, de moeilijk te verdedigen Aurora vrije bal en het schuiven in de opstelling mondden uit in een van Oosterkwartier kant rommelige beginfase. Veel onoplettendheden, plaatsfouten en taakfouten (zelf bedacht, het betekent zoiets: als het moeilijk gaat in een wedstrijd is het niet handig om Paultje te laten schieten bijvoorbeeld, dat kan beter iemand anders doen) leidden ertoe dat het tweede al snel op een atypische 4-1 achterstand stond. De in grote getale toegestroomde supportersschare geloofde zijn ogen in dit geval wel, want 4-1 in de Spaarnehal is de normaalste zaak van de wereld. Tot ze te horen kregen dat Oosterkwartier de uitspelende partij was. Tot onze opluchting is er niemand van verbazing van de tribune gevallen.
Toen iedereen van de schrik bekomen was, en de niet trainende oudgedienden van Aurora moe werden, kwam de al eerder genoemde machine weer op gang. Van 4-1 achter ging het naar 4-6 bij rust.

 

In de rust werd door de coach, evenals voor de wedstrijd, de nadruk gelegd op het belang van positiviteit voor het vertoonde spel en de uitkomst van welke wedstrijd dan ook.

 

De speech legde ons bepaald geen windeieren, want in de tweede helft liep OKW relatief fluitend uit naar de dik verdiende 6-12 overwinning. Dat we met het missen van genoemde spelers wat doelpunten missen hoeft dus geen enkel probleem te zijn, want als je zo verdedigd zoals het tweede afgelopen zondag dan hoef je niet zoveel te scoren om toch te winnen. Hulde voor eenieder, ondergetekende heeft zondag echt genoten van het door OKW 2 uitgestraalde ‘1 team 1 doel’ motto.

 

Volgende week wacht KZ, daarna heeft het tweede alle tegenstanders een keer gehad. Wat dat zegt over het vervolg, geen idee. We weten in ieder geval zeker dat als we alles winnen, we bovenaan eindigen 😊

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.