Oosterkwartier 2 – Danaïden 9

Volgens de stand op de ranglijst stond er een eenvoudig potje op het programma voor Oosterkwartier 2 vandaag. Laagvlieger Danaïden kwam op bezoek. Overigens zijn DanaÏden in de mythologie vrouwen die hun man vermoord hebben en daarom als straf voor eeuwig een bodemloos vat moeten volscheppen. Geen idee wat dat zegt over de tegenstander van vandaag, maar in ieder geval zou een overwinning geen probleem moeten zijn. Toch was er een klein beetje onzekerheid in de ploeg, omdat de heenwedstrijd in een formidabele 6-6 was geëindigd.

 

De coach schetste van tevoren duidelijk het wedstrijdverloop: 10 scoren per helft, kansen afmaken, verdedigen als altijd, in beweging blijven en vooral doen waar je goed in bent. Dit deed ze natuurlijk vooral om onduidelijkheden zoals vorige week te voorkomen, en het bleek wonderwel te werken.

 

Eveline gaf het goede voorbeeld wat betreft doen waar je goed in bent en kansen afmaken: ze wist meteen twee keer te scoren van respectabele afstand. Goed voorbeeld doet goed volgen, dus Joëlla en Michiel scoorden respectievelijk een vrije bal en een schitterende tover(basket)bal. Met ogen vol ongeloof en de moed in de schoenen vroeg mijn tegenstander zich verwonderd af of Michiel dit vaker deed, waarop ik natuurlijk doodgemoedereerd antwoordde: wekelijks een keer of 5. Omdat het tweede de tegenstander niet echt de kans gaf in de wedstijd te komen, liep het relatief eenvoudig uit naar een 9-3 ruststand.

 

In de rust kregen we natuurlijk een flinke donderpreek van de coach, want we hadden verzuimd er 10 te maken in de eerste helft. Enigszins beduusd kwamen de spelers de kleedkamer uit, en de scores kwamen de tweede helft in het begin wat minder gemakkelijk. Met nog 13 minuten te gaan stond er een toch wel gezapige 13-4 op het scorebord toen er ineens een gerucht door de zaal ging. Dat gerucht wakkerde het besef aan dat dit toch wel eens een wedstrijd zou kunnen zijn om de coach haar belofte gestand te laten doen: bij 20 trakteert de coach! Vooral Sandra en Rogier zetten zich hier tot het uiterste voor in, en zowaar, in de laatste 13 minuten wist Oosterkwartier nog 7 keer te scoren. 20-5! Die smaakte weer heerlijk.

 

Volgende week lekker vroeg uit naar Delft, met Fabian als coach. Vorige wedstrijd tegen Fortuna eindigde weliswaar in 21-10, toch was die wedstrijd zelfs tegen 7 tegenstanders in het begin erg lastig. Een aardig potje in het verschiet dus! Komt allen!

 

Paultje

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.