Oosterkwartier 2- Groen Geel 7

Het is zondag 8 december, de Sint heeft het land weer verlaten en voor we het weten staat de kerst alweer voor de deur. Ik hoor jullie denken; gaat de tijd al weer zo snel? Heeft het 2e in de tussentijd geen wedstrijden meer gespeeld? Jawel hoor, alleen in de drukte en miscommunicatie was er van 2 weken terug geen stukje gemaakt. Ik zal jullie de A4tjes met onnozele informatie besparen en kan jullie vertellen dat er gemakkelijk gewonnen werd van de combinatie Beemster en Purmerend oftewel BEP. Eindstand 21-12.

 

Omdat vorige week een speelvrij weekend was voor zowel 1 als 2 en wij als topsporters natuurlijk het hoogst haalbare ambiëren stond er op pakjesavond een oefenwedstrijd op het programma. Deze wedstrijd speelde wij tegen selectie 1. Ik was zelf afwezig maar zwarte, roetveeg of normale piet (het is maar wat je zelf wil) kon mij vertellen dat we sinterklaas deze avond goed geholpen hebben. Gelukkig was er na de wedstrijd tijd om in de vertrouwde kantine een pilsje te drinken en de wedstrijd werd snel vergeten.

 

Nu iedereen weer helemaal up to date is kunnen we over naar de orde van de dag. Vandaag komt Groen Geel weer op bezoek. Of moet ik nu zeggen IJskoud de beste. Ik weet het niet, wel moest ik even lachen toen ik het voor het eerst zag. Het is een beetje als je gesponsord wordt door het plaatselijke tuincentrum. Zie je het voor je? Oosterkwartier een mand voor je plant. In ieder geval, ze waren vandaag onze tegenstander en wij wilden in navolging van het 1e en 3e ook winnen!

 

Binnen 5 minuten stonden we met 2-0 voor omdat Jasper maar weer eens liet zien waar hij goed in is, doelpunten maken. Toen het iets later 2-3 stond besefte we ons dat dit wel eens een lastige middag kon worden. De heren waren erg bewegelijk en de dames konden makkelijk schieten. Al snel werd het duidelijk dat onze veerkracht beter was dan hun kleine opleving. De echte kansen die wij kregen maakten we af en wisten de stand naar 7-4 te tillen door doelpunten van Anouk, Miranda en Mitch. We konden de voorsprong vast houden en gingen rusten met een stand van 8-6.

 

Ik weet niet of de korte rust het gevolg was van de uitgelopen basketbalwedstrijd eerder op de dag of dat de scheidsrechter al met een lekker biertje in zijn hoofd zat. Het duurde in ieder geval niet langer dan 5 minuten.

 

De 2e helft begonnen we ietwat ongecontroleerd. We maakte plaatsfouten die GG gelukkig niet afstrafte. Het was een periode waarin weinig doelpunten vielen. Stand was na 13 minuten dan ook pas 10-7. Om coach djoeke een rondje te laten geven moesten we dieper in de conditionele buidel tasten. De regel is bij 20 doelpunten bier van de coach. Een prima regel die tot 15 minuten voor het einde heeeeel ver weg leek. Nog 10 x scoren is best wel een opgave, maar het was alsof het voor een biertje toch net wat makkelijker gaat. De scores volgde van Britte,2x Faab, Anouk,Jasper en Miranda 2x. Ineens was de wedstrijd gespeeld. De temperatuur in de zaal liep in korte tijd hoog op en Groen Geel was bij 20°c niet meer de beste. Stand 5 minuten voor tijd: 18-11. Anouk maakte er 2 minuten voor tijd ook nog 19-11 van en het was wachten wie de volgende zou maken. Gelukkig was daar Miranda die een goede wedstrijd beloonde met de 20ste treffer van de middag en de missie was geslaagd. Het leek wel alsof de scheidsrechter ook mee wilde delen in de biervreugde, vrijwel gelijk na de laatste goal was de wedstrijd afgelopen. Eindstand 20-11!

 

We konden met een grote glimlach onze KNKV app openen om de stand te bekijken. We staan weer waar we moeten staan en ik denk dat je van goede huizen moet komen wil je dit zaalseizoen ons van die plaats afhouden. Volgende week zondag reizen we af naar Assendelft. Dit is de laatste wedstrijd van het jaar. We zullen er daar alles aan doen om als herbstmeister af te sluiten! We hopen jullie daar weer te zien om half 11!

 

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.