Oosterkwartier 2 – Groen Geel 7

Het is zondag en dat betekent korfbaldag! Zelfs op deze zonnige vaderdag korfballen we nog en vandaag staat niet eens de laatste wedstrijd op de planning. Voor mij persoonlijk eindelijk weer een wedstrijd, wegens drukte op werk was korfballen namelijk even niet te combineren.

 

Voordat wij onze kunsten mochten laten zien speelde eerst het 3e. Het laatste fluitsignaal klonk en wij konden ons gaan opwarmen. Opmerkelijk was wel dat er nog geen tegenstander was.. naja geen tegenstander. Er was wel geteld één heer begonnen aan de warming up. Ik denk dat hij als enige de knkv app niet had gecheckt. Hier was te zien dat wij nog steeds kans maken op het kampioenschap en zij op niks.

 

10 minuten voor aanvang van de wedstrijd druppelde de rest van het groengele volk binnen. Het leek wel een beetje alsof ze aan het rekken waren om niet tegen ons te moeten spelen, zo traag kwam het allemaal op gang.
Eenmaal alle dames en heren op hun plaats konden we beginnen met de wedstrijd.

 

Binnen 2 minuten had Jamilla de korf al gevonden en liet ons zien waarom wij haar zo gaan missen. Jamilla gaat ons na dit seizoen verlaten. 1-0 een afstandschot zonder vang bracht de stand na 5 minuten gelijk 1-1. Gelukkig lieten wij gelijk zien dat we toch voor het kampioenschap willen gaan en de stand was binnen 15 minuten 4-1 door Mitch Marco en Michiel. Het vervolg van de 1e helft was aan onze kant slordig en lieten de tegenstander toch wel makkelijk mee scoren, met als gevolg dat de stand na 25 minuten spelen 5-4 was. Gelukkig gaven Joëlla en Mitch ons een beetje lucht. Uiteindelijke ruststand 9-6.

 

We werden in de rust toegesproken door Arjan, dit omdat onze vaste coach djoeke een werkgerelateerde stedentrip had. Ook hij zag dat er meer in zat en dat we ons zelf scorend te kort deden. Met Sandra en Anouk gingen we de 2e helft in op zoek naar meer doelpunten.

 

We hadden 6 minuten nodig om de thee te laten zakken en de besproken tactiek een plaatsje te geven. Stand was toen wel 9-8… Maar toen ging de Oosterkwartier moter draaien en hadden we slechts 9 minuten nodig om de stand naar 15-8 te tillen. Het 16e doelpunt was er een om niet meer te vergeten. Jamilla haar laatste in het blauw wit gestreept. Wat volgde was een publiekswissel met bloemen een groot applaus en een kleine traan.

 

Nadat Jamil de bloemen in ontvangst had genomen en de (geluks) tranen waren gedroogd werden we opgeschrikt door een streaker met een fluit, rode kaart en toevallig had hij ook een scheidsrechter outfit aan. Hij stuurde onze scheidsrechter Hans weg. Na 40 jaar.. ik zeg het nog maar een keer, 40 jaar scheidsrechter nam ook hans afscheid van het vak. De laatste paar minuten waren niet veel meer dan 180 seconde aftellen. Uiteindelijk stapte we het toneel af met een makkelijke overwinning… 19-9!

 

Jammer genoeg kwam al snel het bericht binnen dat HBC ook gewonnen had en wij moeten dus de 23ste nog aan de bak tegen KZ willen we ons samen met HBC tot kampioen kronen.

 

Het was een seizoen met gelukkig meer ups dan downs. Van vorig jaar elke wedstrijd zoeken naar spelers/speelsters naar een luxepositie in de spelers. 2e geworden in de zaal en in mijn ogen nu al kampioen op het veld. Iedereen heeft denk ik wel een band met elkaar opgebouwd en we zijn door het seizoen door een hecht team geworden…

Djoeke/Arjan bedankt voor de trainingen en positieve coaching dit seizoen.

Jamilla dank je wel voor dit jaar ik hoop nog eens samen met je te spelen!

 

En natuurlijk de rest van Oosterkwartier 2. Laten we er volgend jaar een nog mooier seizoen van maken dan nu!

 

Tot over 3 maanden dan begint het seizoen weer!

 

Michiel

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.