Oosterkwartier 2 – Movado 5

Afgelopen zondag stond voor het tweede alweer een wedstrijd op het programma waarin iets goed te maken was. Movado uit Dordrecht bleek in de heenwedstrijd vooral conditioneel een maatje te groot, getuige het scoreverloop: in het laatste kwartier van 10-10 naar 16-12 verlies. Dit was voor de coach voldoende reden om de bekende hardloper en aanjager Rogier weer eens uit te nodigen voor deze return, die ook voor Oosterkwartier eigenlijk een uitwedstrijd was want gespeeld in de Kennemer. Overigens hulde aan het personeel aldaar voor het in orde brengen van de kantine: toen de spelers zich verzamelden waren zij nog druk doende het etablissement spik en span te maken. Overigens bleek tijdens de bespreking dat zij nog niet waren toe gekomen aan heren kleedkamer 1. Ondergetekende vond dat de voorbereiding wel wat rommelig verliep, zonder al te veel gecoördineerde gezamenlijke oefeningen, hetgeen helaas een duistere voorbode bleek.

 

De oplettende lezer heeft het misschien al gemerkt, de inleiding is deze keer extra lang. Dat heeft een goede reden, over de eerste helft valt werkelijk niets interessants te melden. Wij verdedigden aardig, zij scoorden toch een paar, daarna verdedigden wij wat beter en scoorden ook een paar: ruststand 3-3.

 

In de rust bedacht de coach zich gelukkig dat het wellicht verstandig was toch nog even uit te leggen wat de bedoeling is van dit spel. Ze prees de verdediging enigszins, ze zette wat puntjes op de i met betrekking tot het invullen van aanvalsposities en de broodnodige actie na het schot, maar ze benadrukte vooral dat als je tien keer scoort per helft, je meestal wint. Was ze daar nou maar eerder mee gekomen, dan hadden we het onszelf een stuk makkelijker gemaakt.

 

Maar goed, met bovenstaand inzicht begon Oosterkwartier uitstekend aan de tweede helft. Iets meer actie, nog steeds prima verdedigen en vooral iets meer kansen afmaken. Zo wist de thuisploeg met een mooie streak van 6 zonder tegendoelpunt het verschil dermate groot te maken dat het geloof bij de bezoekers volledig verdwenen was. In krap 12 minuten was de wedstrijd beslist. Hierna volgden nog wat scores over en weer, met een 13-7 eindstand tot gevolg. Al met al een prima tweede helft, volgende week zal een prima hele wedstrijd waarschijnlijk nodig zijn om de roemruchte 6-6 van vorige wedstrijd tegen Danaïden te doen vergeten.

 

Paultje

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.