Oosterkwartier 2 op wereldreis naar Dordrecht

Eindelijk was het dan zo ver, de dag dat we met zijn allen af mochten reizen richting het zuiden. Dit was voor onze Jamilla een (bijna) thuiswedstrijd. Voor de rest van het team was het op tijd verzamelen, voor deze lange reis richting Dordrecht. Na een reis van bijna anderhalf uur waren we eindelijk aangekomen, tijd voor koffie dus!

 

Na deze stoot energie nam coach djoeke ons mee naar de kleedkamer. Na een peptalk en de vakverdeling, liepen we met z’n allen het veld op. Onder het genot van een muziekje begonnen we hier met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Strafworpen en vrije ballen werden nog even geoefend, en toen was het tijd om te beginnen. Beide teams liepen het veld op, om vervolgens allemaal naast elkaar te gaan staan. Uit respect voor een overleden clublid, startten we de wedstrijd met één minuut stilte. Hierna hebben de tegenstanders elkaar de hand geschud, de wedstrijd ging nu echt beginnen.

 

Movado mocht starten met de bal, deze werd echter al snel onderschept. Het antwoord van onze aanval hierop was duidelijk, en binnen twee minuten scoorde Jamilla de 1-0. Movado liet er hierna ook geen gras over groeien en scoorde vier opeenvolgende doelpunten, de stand was nu 4-1. Na 19 minuten gaf Eveline aan toch erg veel last te hebben van haar blessure, het was dus tijd om te wisselen. Kim kwam het veld in en veroorzaakte gelijk een strafworp, die Jamilla er heel zuiver ingooide. De stand was nu 4-2. Hierna ging het scoren enigszins gelijk op, en eindigden we met een ruststand van 7-5.

 

Na een flinke peptalk van onze coach djoeke, gingen we weer met goede moed het veld op. We wisten wat er moest gebeuren en het was zeker niet nodig om deze wedstrijd te gaan verliezen, ondanks dat we de scheidsrechter niet helemaal mee hadden.

 

De peptalk wierp zijn vruchten af, want binnen twee minuten scoorde Kim de 7-6. Ondanks de goede moed van het team, scoorde Movado hierna ook weer de 8-6. Zo ging het een hele tijd gelijk op, en zijn we zelfs een aantal keer op een gelijke stand gekomen. Movado bleef toch doorzetten, en liepen uiteindelijk weer uit met hun score. Na 30 minuten bikkelen is de eindstand uiteindelijk 16-12 geworden. We hebben vandaag dus helaas geen punten mee terug kunnen nemen naar Haarlem.

 

Gelukkig hebben we de aankomende weken even tijd om deze wedstrijd te vergeten, en ons te focussen op de feestdagen die eraan gaan komen. Om vervolgens hierna weer fris en fruitig te beginnen met de competitie in het nieuwe jaar.

 

Hierbij wens ik jullie alvast fijne feestdagen!

 

Groetjes,
Kim

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.