Oosterkwartier F1 wint van Sporting West F1

Een frisse herfstochtend. Onze F’jes maakten zich klaar voor hun tweede wedstrijd van dit veldseizoen. Na het spectaculaire gelijkspel tegen KVA (13-13) moesten ze nu thuis tegen Sporting West. Geen onbekende, want al in een eerder veldseizoen én zaalseizoen hebben onze F’jes tegen hun korfbalgenoten uit Amsterdam-West gespeeld. Maar hoe sterk zou Sporting West nu zijn?

 

Onze F beschikte over de volledige selectie van vijf. Lex was de afgelopen dagen ziek en voelde zich nog steeds niet helemaal fit, maar wilde graag toch een deel meespelen. Hij startte in de basis met Alexander, Floris en Rani. Lex had een belangrijk aandeel in het eerste kwart, want al snel stond het 2-0 dankzij goals van hem! Het werd een voortvarend eerste kwart: na tien minuten was de voorsprong uitgelopen naar 5-0 door een goal van Alexander en twee goals van Floris. Dit betekende dat Sporting West een extra speler op het veld mocht brengen.

 

Voor het vervolg besloot de technische staf om wat rustiger te spelen door als oefening meer te passen voordat op de korf geschoten zou worden. En zou het lukken om de jongste speler, Rani, te laten scoren? Na de korte pauze viel Armin in voor Lex. In het tweede kwart scoorden de gasten als eerste, maar Alexander en Floris vergrootten de voorsprong daarna naar 7-1. In het derde kwart wist ook Armin te scoren na een goal van de gasten, die later ook een derde goal maakten: 8-3. Ondanks deze tegengoals, waar een mooi afstandsschot bij zat, scoorde Floris in het vierde kwart zijn vierde goal, waarmee de topscorer van de afgelopen seizoenen zich weer liet gelden. Alexander schoot net mis na een pass van zijn zus Rani, die ook zelf een paar knappe kansen had, maar nog niet scoorde. Sporting West bepaalde de eindstand op 9-4.

 

Zo behaalden onze F’jes een overtuigende overwinning, waarmee ze in hun poule de leiding hebben gegrepen. De volgende wedstrijd is komende zaterdag om 10:00 en wederom thuis, ditmaal tegen KVA. Wordt het net zo’n spektakel als in Amstelveen?

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.