Return of the wedstrijdverslagen! #OKW1

Zaterdag 01-06: SDO 1 – Oosterkwartier 1

Ik begon me er al voor te schamen dat ik zo lang niets heb laten horen en nadat Rolf van der Horst mij gisteren op het (gras)matje heeft geroepen, heb ik toch maar besloten om de wedstrijdverslagen weer op te pakken. Dat is fijn, dan heb ik weer een goede reden om mijn schoolwerk uit te kunnen stellen. #studieontwijkendgedrag

 

De dag begon voor sommigen al vroeg. Op eigen veld hebben de F (25-3) (doen ze altijd als ik er niet bij ben) en de E (6-5) een aantal van de selectiespelers korfballes gegeven; “Zo moet het dus!”. Met deze wijsheid mochten wij die middag afreizen naar de Bollenstreek. Een belangrijke wedstrijd, bij winst of gelijkspel zouden we HBC 16 juni op eigen veld mogen ontvangen voor de kampioenswedstrijd, bij verlies mag dat gelukkig alsnog maar dan zonder feestje op ’T Ende (laat me weten als je hem snapt, biertje te verdienen voor de eerste 5!).

 

Het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten, binnen een halve minuut was het in de eerste aanval van SDO meteen raak; 1-0. Maar ook wij begonnen scherp en zo wisten wij, ook in de eerste aanval, meteen de score weer gelijk te zetten. Tot 2-2 ging het gelijk op, daarna nam SDO de voorsprong weer over, kwamen we steeds dichterbij maar duurde het te lang voordat we de score weer gelijk konden krijgen. Zo werd het 3-2, 4-3 en 5-4 door doelpunten van Marit en Jorn. Hierna liep SDO verder van ons weg, zo werd het gat van 1 / 2 doelpunten vergroot naar 3 doelpunten in ons nadeel; 7-4. Gelukkig wisten Raoul en Bo dit gat snel terug te brengen naar 7-6. De score verliep nu om en om, we konden blijven aansluiten maar het lukte ons niet om de rollen om te draaien. Sterker nog, 5 minuten voor rust keken we tegen een 10-8 achterstand aan. In deze tijd lukte het Raoul om nog 2 keer te scoren waardoor we met gelijke kansen (10-10) de kleedkamer inliepen.

 

Na rust lukte het ons voor het eerst om een voorsprong in de wedstrijd te nemen, het was Nico Nico Tagliafico die eindelijk korf wist te raken en zo de score naar 10-11 bracht. Al snel werd deze voorsprong ons ontnomen en keken we helaas weer tegen een achterstand van 3 punten aan: 14-11. Jorn bracht ons terug naar 14-12 maar SDO antwoordde snel: 16-12. Daarna was het raak voor Bo, zonder vang (?!) 😊 en met niemand die op haar schot liep (?!) 😊 #wasdanook30graden was het raak! Dat is pas weten wat je als vak aan elkaar hebt. Daarna kwam Jamilla het grasveld in gegaloppeerd, die meteen een doelpunt achter haar naam mocht zetten. Voor de mindere rekenaars onder ons; inmiddels staat het 16-14. Met nog 10 minuten te spelen moest het nu dan ook gaan gebeuren maar die hoop leek al snel vervlogen. SDO liep weg naar 19-14 (Luuk, ik kom niet meer oppassen bij je dochter) en met nog 5 minuten te spelen waren we kansloos. Tobias en Marit hebben de schade weten te beperken tot een gat van 4 en zo werd na een uur spelen, met een eindstand van 20-16, een einde gemaakt aan onze kans op kampioenschap (tenzij HBC de dag erna van Purmer zou verliezen maar inmiddels weten we dat dit niet is gebeurd).

 

Hartstikke zuur en vervelend, we hebben ons best gedaan maar het was niet goed genoeg. Als je al de hele wedstrijd achter de feiten aanloopt en het gat steeds groter ziet worden ga je natuurlijk niet lekkerder spelen. We hebben eerste helft veld helaas onnodig kostbare punten laten liggen. Geen kampioenschap op het veld dus het gemengd douchen zullen we maar aan HBC overlaten. Hopelijk zien we jullie 16 juni allemaal langs de zijlijn, we hebben natuurlijk nog wat goed te maken. En wie weet wat de promotieregeling (wie er wat van snapt mag me altijd appen #durftevragen) nog voor ons kan betekenen. Hopelijk kunnen we nog een feestje bouwen en anders sluiten we het seizoen simpel en gezellig af met een BBQ, info volgt.

 

Tot over 2 weken! (Of niet, je weet het maar nooit 😊)

Groetjes Nico

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.