Sporting Badhoevedorp F1 – Oosterkwartier F1

Op 14 januari mochten de F’jes de zaalcompetitie hervatten. Na twee nederlagen en een forse overwinning stond de ploeg precies in het midden van de ranglijst. Voor de eerste wedstrijd van 2023 moest de ploeg naar Sporting Badhoevedorp, de koploper, dus dat zou lastig kunnen worden. Onze F’jes zouden echter een knappe prestatie leveren, extra knap omdat Lex verhinderd was en het team dus zonder wissels moest spelen.

 

 

Mooie, snelle combinaties leverden een spetterende start op voor onze ploeg. Een voorsprong van maar liefst 0-5 werd behaald, waarbij alle goals door doelpuntenmachine Floris werden gemaakt. Sporting Badhoevedorp mocht dus een vijfde speler inzetten, iets wat die ploeg deze competitie wellicht nog niet eerder heeft meegemaakt. De tegenstanders zouden in het eerste kwart nog twee keer scoren. Daarna wist Armin de bal fraai in de korf te gooien, maar omdat het fluitsignaal voor de pauze net had geklonken, telde dit helaas niet mee. In het tweede kwart bracht Sporting Badhoevedorp de stand op 5-5. De ploegen hadden inmiddels weer evenveel spelers. Floris bracht Oosterkwartier wederom op voorsprong, maar daarna volgde een gelijkmaker. Vervolgens scoorde Alexander, maar later werd het weer gelijk: 7-7, de ruststand. Alexander had ook met vele onderscheppingen een belangrijk aandeel in de wedstrijd. Zijn zus Rani deed ook goed haar best en had enkele kansen die net misgingen.

 

 

Bij gebrek aan wissels een hele wedstrijd moeten spelen is zwaar en de tegenstanders hadden spelers die een stuk langer waren. Daardoor zou een overwinning een brug te ver blijken. In het derde kwart kwam Sporting Badhoevedorp op voorsprong en de thuisploeg zou de voorsprong niet meer uit handen geven. Met twee goals van Floris eindigde het derde kwart in 12-9, zodat nu Oosterkwartier een superspeler mocht inzetten. Omdat de E’tjes tegelijkertijd ook in Badhoevedorp moesten spelen, konden de F’jes een van hen als superspeler lenen: Cato. In het vierde kwart werd 17-11 de eindstand met een doelpunt van Cato en de negende (!) goal van Floris.

 

 

Het hele F-team mag trots zijn op het goede spel tegen de koploper! Vol vertrouwen gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd, 21 januari om 9.00 thuis tegen DKV Victoria, waartegen de F’jes op het veld kampioen zijn geworden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.